Реми у Кули

39

Црвена звезда није успела да одбрани шампионску титулу у последњем, 33. колу Меридијан Суперлиге. Није успела ни да победи Хајдук у Кули – 1:1, али реми је више последица вести из Крушевца, кад је после вођства Партизана било јасно да више никакво чудо није могуће.

Ипак, нашим фудбалерима треба одати признање за све што су приказали у последњем, веома чудном мечу који ће, надамо се, накнадно бити под лупом Заједнице прволигаша. Организација је била веома лоша – почетак сусрета је каснио пуних 20 минута док наше Делије нису ушле на стадион. Упркос таквим притисцима Миловановић и другови су приказали врло добру игру и да је било само мало више среће на полувремену би било два или три гола разлике у нашу корист. Оно што нису успели Милијаш, Миловановић, Јестровић… полази за ногом Бурзановићу у 36. минуту, кад је смирено прихватио лопту на око седам, осам метара од гола Ђуричића и рутински је шаље у мрежу. Само два минута касније гол је постигао и Кастиљо, али је његов погодак поништен због офсајда.

У наставку, читав стадион је ослушкивао резултат с утакмице Напредка – Партизан, и кад су црно-бели постигли гол вредан титуле и утакмица у кули попримила је другачији ток. У 69. минуту искључен је Короман, а само три минута касније Комазец је постигао изједначујући гол за Хајдук.

Наши играчи су дали све од себе да ипак остваре и девету узастопну победу и тако се опросте од највернијих навијача, али нису имали среће: играо се 81. минут кад после искључења Мрђанина и шута Миловановића Ђуричић брани шут Бетолингара, а два минута касније у доброј прилици је и Кастиљо који ни из два покушаја није успео да донесе победу.

Црвена звезда ће, тако, наредне сезоне играти у квалификацијама Купа УЕФА. Наш тренер Александар Јанковић је на конференцији за штампу, на којој су шеф струке Куљана Мирослав Вукашиновић и његов помоћник Ђукић поднели оставке због понашања финансијера клуба Џомбе, показао да је велики спортсмен честитавши Партизану на освојеној титули.

Хајдук – Црвена звезда 1:1 (0:1)

Стрелци: 0:1 Бурзановић у 36, 1:1 Комазец у 72. минуту. Стадион Хајдука у Кули. Гледалаца: 5.500. Судија: Д. Станковић. Жути картони: Д. Фејса, Касалица (Хајдук), Јестровић (од 74. Бетолингар), Туторић, Короман (Ц. звезда). Црвени картони: Мрђанин (Хајдук) у 81, Короман (Ц. звезда) у 69. минуту

ХАЈДУК: Ђуричић, Давидов (од 49. Јовановић), Д. Фејса, Козош, Трајковић, Комазец, Радивојевић (од 49. Дукић), Богић, Касалица (од 83. Хабеншус), Лј. Фејса, Мрђанин.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Нинков, Анђелковић, Туторић, Гај, Кастиљо, Милијаш, Бурзановић (од 69. Тричковски), Миловановић, Короман.

Претходни текстНа крају – бод
Следећи текстПораз у дербију