Капитен верује у одбрану титуле

37

Фудбалери Црвене звезде још верују у чуду, односно да ће водећи Партизан у последњем колу Суперлиге да киксне у Крушевцу против Напретка, што би црвено-белима омогућило да уз победу у Кули над Хајдуком задрже титулу на „Маракани“.

–         Нада увек постоји. Не предајемо се до последњег звиждука у Кули, док све математички не буде завршено – поручује капитен Дејан Миловановић. – Нама је најважније да победимо Хајдук, да лигу завршимо новом победом. Шта год онда да се догоди у Крушевцу, живот мора да се настави.
Као и током читаве пролеће сезоне, фудбалери Звезде не желе да се предају, пре него што постоји и најмања теоретска шанса:
–         Ни нама у Кули, ни Партизану у Крушевцу, неће бити лако. Чекамо из недеље у недељу грешку највећег ривала, али до сада нам се није посрећило. Можда се све промени у последњем колу. Можемо бар да се надамо.
Дејан Миловановић ће у Кули, у недељу, одиграти вероватно последњу утакмицу у дресу Црвене звезде. Освојио је шест трофеја (три дупле круне) за шест и по година у најбољем тиму и спрема се за одлазак у иностранство:
–         Рано је за причу на ту тему. Када се дефинитивно заврши сезона, разговараћу са председником Топлицом Спасојевићем и руководством клуба.

Једино му смета помисао да би у иностранство отишао без трофеја у последњој сезони на „Маракани“:
–         То би ме много болело. Ипак, дали смо све од себе, зна се како смо изгубили у купу од Партизана. Зна се и шта је све Црвена звезда морала да истрпи ове сезоне. Хапшења челника и легенди клуба, разне скандал приче око играча… Не тражим никакав алиби, али када се све сабере, мислим да смо се добро носили са притисцима.
Миловановић је одавно на мети италијанских клубова, пре свих Сампдорије, а у трку су се умешали и грчки великани:
Грчки новинари ме често зову, наводно су Олимпијакос, Панатинаикос и ПАОК заинтересовани за мене – преноси Миловановић. – Пролеће сам добро одиграо, најбоље откако сам у Црвеној звезди. Био сам и ефикасан, па је нормално што је повећано интересовање. .

Претходни текстТрифа напустио Лијетвус
Следећи текстВидић првак Европе