Успешно гостовање

36

Фудбалери Црвене звезде је су успешно пребродили гостовање Банату у 31. колу Суперлиге (2:1), али нису дочекали кикс Партизана против ОФК Београда, тако да је на две рунде пра краја шампионата разлика и даље иста на табели – три бода.


 
Најзаслужнији за тријумф црвено-белих у Зрењанину је двоструки стрелац Ненад Јестровић. Први гол постигао је у 14, а други у 32. минуту.

Изабраници Александра Јанковића су добро одигрлаи прво полувреме, да би у наставку стрепели за већ уписане бодовое. Након почетног одмераванај снага Звезда је дошла у вошђство – Короман је одлично прошао по левој страни, потом центрирао по земљи, а Јестровић је искористио смушену реакцију двојице домаћих дефанзиваца да се упише у стрелце. До другог поготка наших фудбалера чекало се до 32. минута. Између су шансе имали запажени Короман и Бурзановић. Свој нови гол Јестровић је још једном постигао уз помоћ Коромана, који је после дуплог паса из корнера центрирао, Томовић главом враћа лопту у средину, где је бивши репрезентативац опет неумољив.

Тада је Звезда стала, а Банат покушао да се врати у утакмицу. Створили су неколико прилика, да би Вујовић у 58. минуту донео резултатску неизвесност. Након првог, Банат је брзо могао и до другог гола. Ипак, у 63. минуту Томовић је сустигао и блокирао Вујевића, а пет минута касније Цаврић је из изгледне ситуације млако шутирао право у Звездиног голмана.

Имали су и црвено-бели своје прилике у наставку, а најбољу је пропустио Јестровић у 80. минуту, када је након проигравања Милијаша са осам метара малтене погодио голмана Филиповића.
Четири минута пре краја утакмице у свлачионицу је морао Сегундо Кастиљо, који због овог црвеног картона пропушта дуел наредног кола против ОФК Београда.
Еквадорац је прву јавну опомену зарадио у првом полувремену због професионалног фаула на средини терена којим је зауставио контру Баната, а други након старта над Петковићем.

БАНАТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (0:2)

БАНАТ: Филиповић, Зорић, Милошевић, Урумов, Ступар (од 76. Маркоски -), Јовановић , Радосављев (од 34. Трнавац), Мишковић, Стевановић (од 79. Петковић -) Вујовић, Цаврић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Нинков, Туторић, Томовић, Анђелковић, Миловановић, Кастиљо, Милијаш, Короман (од 90. Баста -), Бурзановић (од 68. Трајковић -), Јестровић (од 85. Рашковић -).

Стрелци: Вујовић у 58. за Банат, а Јестровић у 14. и 35. минуту за Црвену звезду. . Стадион у Карађорђевом парку. Гледалаца: 2.500. Судија: Драгомир Станковић (Београд). Црвени картон: Кастиљо (Црвена звезда) у 75. минуту.

Претходни текстМотив је велики
Следећи текстОстали у трци