Пуним срцем за црвено-беле боје

32

Како год дође олимпијска година, сви љубитељи спорта се некако сете Јасне Шекарић. Како и не би када искусна стрељачица на својих досадашњих пет Игара има шест медаља и да је она једна од сигурних пикова Србије за одличије на највећој светској спортској смотри.
Драго ми је што је тако – каже за сајт СД Црвена звезда Јасна – Увек са поносом излазим на такмичење и са жељом да мојој домовини донесем успех.

Шекарићева не крије да у четворогодишњем циклусу, између две ОИ, увек је на оку Црвеној звезди. Тако је и било ових дана када је поново добила награду као црвено-бели спортиста месеца и то све због нове медаље, јубиларне 60 на Светском купу, односно чак 37 златне!

– Тако су израчунали, али ја имам неку своју евиденцију у коју убрајам успехе на свим такмичењима. Тако сам израчунала да ми је ово 100 и нека медаља, што значи да сам одавн прешла троцифрени број одличија, што је свакако успех за свако поштовање. Дуго сам у Звезди, али никада не престајем да се изненадим колико црвено-бели увек пазе на мене и испрате моје резултате. Зато и ја пуна срца браним боје овог нашег клуба – прича једна од најбољих српских спортискиња свих времена. 

Учешће на последњем Светском купу имало је посебну тежину, јер је такмичење одржано у Пекингу, домаћину предстојећих Олимпијских игара:
– После више од деценије опет сам била у Пекингу и опчињена сам на који начин се тај град променио. Кинези су учинили чуда и верујем да ће ово вероватно бити најбоље организоване ОИ икада. Услови су феноменални, а мени је било важно да осетим стрељану која је мало изолована од свих борилишта и доста специфична. После освојеног злата, рекла бих да сам се навикла.

Ако је неко компетентан да дели похвале о организацији, то је онда наша Јасна која иза себе има пет Игара, на којим је било и успона и падова…
– Када кажем да су ми ово шесте ОИ чини се да је тешко присетити се већине детаља, било лепих или ружних… Међутим, није тако сећања су још свежа, сваке Игре носе посебан набој. Још се сећам како сам била срећна на својим првим Олимпијским играма када сам узела две медаље, или како сам плакала у Атланти када сам остала без одличија…

Није остало још пуно времена до ОИ, а распоред је баш згуснут, признаје Јасна:
– Ове недеље идем у Минхен на ново такмичење у Светском купу. Ритам тренинга је одавно утврђен и све моје мисли су усмерена на то да у Пекингу поново станем на подијум, како бих учинила поносним све моје суграђане, а посебно навијаче Црвене звезде!

Претходни текстТроицки први рекет
Следећи текстПланови