Мадридско искуство

40

Јуниори кошаркашког клуба Црвена звезда завршили су учешће на евролигашком турниру најбољих европских екипа у Мадриду, препуни утисака и великог искуства које носи једно такво такмичење.
 

„У Мадрид смо отишли са великим амбицијама и жељом да се надмећемо са најквалитетнијим јуниорима Европе. Ово је за нас било изузетно велико искуство. Веома смо задовољни, јер смо показали да можемо да се носимо са свим тимовим. Стицајем одређених околности и недостатком спортске среће, рекао бих да нам је финале измакло за две лопте“, истакао је тренер јуниорске екипе Саша Никитовић.
 
Црвено-бели су у Мадриду били убедљиво најмлађи тим. Турнир Евролиге био је за играче рођене 1990. године, а Звезда је играла са деветорицом кошаркаша који су млађи.
 
„Иако смо били генерацијски млађи од свих противника, одлично смо се носили. У нашој ротацији налазе се деветорица кошаркаша рођених 1991. године, а само тројица 1990. Рекао бих да смо у Мадриду приказали и добру игру и велики квалитет, а да су о коначном пласману пресудиле финесе и ситнице. Заиста немам ништа да замерим момцима, који су се борили до последње капи зноја. Показали су велики таленат и перспективу и ја очекујем да ће уз помоћ искључиво вредног рада успети да стасају у квалитетне сениоре“, рекао је Никитовић.
 
Црвена звезда се на завршни јуниорски турнир Евролиге осам најбољих тимова Европе пласирала кроз квалификације одржане у Железнику у марту месецу. За песпективну генерацију Звездиних клинаца сезона се још није завршила. Црвено-бели су изборили пласман на финални турнир првенства Србије, који ће се од 15. до 18. маја одржати у хали Пинки у Земуну.
 
„И у Земун идемо са великим амбицијама, али са великом дозом растерећености. Подсећам да ће ова генерација бити на окупу и следеће сезоне, када ће бити за годину дана искуснији и старији. У сваком случају жеља нам је да остваримо добар резултат и тако заокружимо једну веома успешну сезону“, закључио је Никитовић.

Претходни текстКуку „Лавље срце“
Следећи текстНенадић у Сегеду