Нема предаје

39

Полако се ближи крај фудбалског првенства Србије, а заостатак Црвене звезде за Партизаном и даље је три бода. Чак ни прва победа црвено-белих над Младости из Лучана (1:0) ове сезоне није променила поредак на табели. Ипак, на „Маракани“ нема предаје пре него што се шампионат званично и не заврши.

-Не помишљамо на могућност да одустанемо. Ако наставимо у победничком ритму, остаћемо у трци сигурно до последњих 90 минута, 25. маја – каже тренер Црвене звезде Александар Јанковић – Имамо право на оптимизам. Желимо да побеђујемо до краја и надамо се најлепшој награди за све што смо урадили овог пролећа.

Одавно је јасно да Звезда више не зависи само од својих резултата, већ и од учинка „вечитог ривала“:
– Питање шампиона не зависи само од нас, али мене посебно радује начин на који се моји фудбалери односе према игри и боре у дресу Црвене звезде. Тако је већ дуго, а свашта смо морали да истрпимо последњих месеци. Тим је показао да има карактер и да може да се носи са проблемима, медијским притиском… Побеђујемо, људски је да се надамо, а ако не успемо, бар ће да буде јасно да су сви дали све од себе.

Јанковић додаје и да током мечева црвено-белих се не прате резултати партизана, барем када су фудбалери и стручни штаб у питању:
– Не дозвољавам ни најмање да попусти коцентрација. Тренутни резултат Партизана није „забрањена тема“, али док се мечеви играју у исто време, заиста нема ни најмањег разлога да се на било који начин ремети посвећеност нашој утакмици. Максимално и једино смо посвећени нашем послу.

Фудбалери Црвене звезде јуче су имали слободан дан, а од данас почињу припреме за дуел са Смедеревом, које у суботу стиже на „Маракану“.

Претходни текстПовратак у Русију
Следећи текст„Јуначки“ на децу