„Јуначки“ на децу

22

Неколико десетина навијача хрватских фудбалских тимова, наоружаних бакљама и боцама, упало је у недељу око подне на редовну годишњу скупштину навијача Црвене звезде у селу Бобота крај Вуковара, дивљачки прекинула скуп и повредила неколико деце и одраслих који су му присуствовали. Пред крај одржавања скупштине којој су присуствовали и двојица првотимаца Црвене звезде, Душан Баста и Ђорђе Туторић, у дворану су упали хрватски навијачи и почели да дивљају, нападајући учеснике скупа.

Према исказима вуковарске полиције, петоро деце која су на скуп дошла у пратњи родитеља, и једно одрасло лице су повређени у нападу. Полиција је привела двојицу нападача који су напали полицајце приликом покушаја да спрече упад хулигана на скуп.

У полицији истичу да је тридесетак млађих лица у Боботу дошло у неколико возила осијечких регистарских таблица. Десетак њих успело је да пробије блокаду и удје у дворану, при чему су се сукобили с учесницима скупа. Употребили су ракете, разбијали пивске боце и превртали инвентар у дворани. У нереду је оштећено и једно возило са осијечким таблицама.
 
Учесници и организатори скупа у Боботи истичу да се ради о уобицајеном, мирном скупу који се одржава сваке године и да до сада никада није било никаквих ексцеса.

На Скупштини навијача били су првотимци Звезде Душан Баста и Ђорђе Туторић. Баста каже да се све десило изненада, али да је ипак на крају завршено без тежих повреда присутних:

– Отишли смо у Боботу на Скупштину клуба навијача „Делије Бобота. Све је било мирно, и скроз у реду, да би одједном група хулигана, њих око 30, ушло и почело да баца бакље и камење на нас. После тога интервенисала је полиција и мештани Боботе, и на крају се све смирило и довело у нормалу. Нико није озбиљније повређен. Лакше повреде зарадило је петоро деце који су били на тој скупштини, али на крају се ипак све завршило без већих инцидената.

Претходни текстНема предаје
Следећи текстЗвездаши за Светску лигу