Трка се наставља

27

Напокон је дошла на ред и прва овосезонска победа за наш клуб против лучанске Младости, након две неубедљиве утакмице против јучерашњег ривала, на ред је дошла једна веома квалитетна партија нашег тима иако то резултат не показује, шансе су се ређале, и једино питање које се постављало на стадиону је било, хоће ли црвено-бели постићи још који погодак. После вечерашње утакмице, наставља се „луда“ трка за вечитим ривалом- Партизаном који је у Смедереву савладао домаћи тим, такође минималним резултатом од један напрема нула, голом Зорана Тошића у 55. минуту игре, па је тако је и даље остала разлика од три бода, пет првенствених кола до краја шампионата.

Екипа тренера Александра Јанковића, је од старта била спремна на ово неугодно гостовање, па се то врло брзо и приметило на терену. Играо се шести минут, када се после изведеног корнера у шеснаестерцу домаћина, као по обичају најбоље снашао, еквадорски репрезентативац Сегундо Кастиљо, који је лопту из окрета спровео у противничку мрежу. Овај погодак као да је дао крила актуелном шампиону и након тога ређале су се шансе као на покретној траци. Црвена звезда као да не може ове сезоне да побегне од спорних одлука судија, тако је било и данас када је поништен, по многима регуларан гол који је постигао Звездин центарфор, Ненад Јестровић. Наводно разлог за поништавање овог поготка је био фаул који је претходио Ненадовом голу.

Наравно, Звезда је и даље наставила да атакује ка голу свог противника, а пред голмана лучанаца Мишића редом су излазили и стављали га на муке, Милијаш, Миловановић, Короман, Јестровић, а овај је успешно одолевао и истакао кандидатуру за најбољег играча утакмице.

Као по обичају, у оваквим утакмицама, где доминира један тим, подрећена екипа створи шансу која може да шокира све на стадиону и загорча живот Црвеној звезди, међутим само захваљујући присебности, све поузданијег дефанзивца нашег тима то се није десило и Звезда је уздигнуте главе напустила стадион у Лучанима.

Нажалост у трци за титулу не зависи све од нас, па нам овакве, рутинске победе, не значе много. Остаје нам само да се надамо да ће се у наредних пет кола десити управо оно што сви ми звездаши силно прижељкујемо.

Младост Лучани -Црвена звезда 0:1 (0:1)
Стрелац: ‘6 Сегундо Кастиљо

Стадион: Фк Младост; Гледалаца: 3000; Судија: Гогић Миодраг; Помоћници: Павловић Бранко и Пејћин Мирослав

Младост: Мишић, Милошевић(кап), Жунић, Луковић, Синђић, Васић, Пјевац, Пртењак, Мијатовић, Марковић и Гркајац

Црвена звезда: Бајковић, Анђелковић, Томовић, Гај, Нинков, Кастиљо, Милијаш, Короман, Миловановић(кап.), Бурзановић и Јестровић

Претходни текстСутра потврда титуле
Следећи текстРутинска победа