Заслужена победа

40

Фудбалери Црвене звезде тешком муком, али заслужено су у 28. колу Суперлиге на „Маракани“ успели да савладају Чукарчки са 1:0. Ипак, Партизан и даље има три бода предности јер је победио Младост из Лучана са 2:0. Пред 1.500 навијача, црвцено-бели су славили голом Ненада Јестровића у 62. минуту, после асистенције Мисдгонгарда Батолигара.
 
Звезда је диктирала темпо током целог меча, а у првом делу капитен Дејан Миловановић је погодио стативу, а Ибрахим Гај је промашио гол са пет метара. Жалили су се наши фудбалери и на две сумњиве ситуације за једанаестерца. У 17. минуту рекламирали су играње руком једнг од дефанзиваца гостију, а десетак минута касније у шеснаестерцу је оборен Тричковски, али је судија само одмахнуо руком.
Са истим жаром Звезда је наставила и у други 45. минута. Најпре је главом пробао Кастиљо, потом је шут орпобао Игор Бурзановић, а потом је још једном Миловановић упутио бомбу из слободног ударца, да би лопта прохујала изнад пречке.

У 62. минуту одбрана Чукаричког је коначно поклекла. Дуго је трајала акција Звезде у којој је учествовао и нападач и „резевиста“ Батолигар, који је само који тренутак раније ушао у игру уместо Тричковског. Короман је на левој страни пронашао нападача из Чада, овајспушта лопту на главу Јестровићу који са два метра тресе мрежу Чукаричког. Бивши репрезентататива је тренутно најбољи стрелац црвено-белих са је 10 голова у овој сезони.

Претходни текстПашански поражен
Следећи текстИзненадили смо противника