Звезда има потенцијал

36

Наш прослављени кошаркашки стручњак Божидар Маљковић потврдио је да би уз добре услове опет сео на клупу Црвене звезде! Трофејни тренер истиче да му тешко пада то што се црвено-бели налазе у незавидној ситуацији. Маљковић је за викенд био у Љубљани на завршном турниру НЛБ лиге где је најавио совј повратак у тренерске воде:
– Од следеће године опет ћу да радим. Преузећу неки клуб само ако буде понуде која одговара мом имену и мојој прошлости. Само под тим условом. Ако не одговара, чекаћу, таман никада више не радио.
Када би се ствари у Црвеној звезди помериле набоље, пре свега финансијски, да ли бисте прихватили да опет радите на Малом Калемегдану?
– Ја сам професионалац, зашто да не? Као што идем у Ваљево и ФМП, што не бих у Звезду? Ишао бих и у Цибону, и у Сплит, и у Скопље да видим неки озбиљан пројекат. Моја света обавеза је да помогнем, јер и ја сам учио кошарку од добрих људи.
Да ли бисте прокоментарисали проблеме који ових дана изнова потресају Звезду?
– Не бих, зато што сам ја провео шест година у Звезди и тамо узимао плату или јадну платицу. Био сам три године шеф подмлатка. Три године сам био Ранков помоћник. Наравно да ми тешко пада све ово. Али, нећу да причам о томе да не бих био погрешно схваћен. Сад ја да оптужујем некога… Звезда има људски потенцијал да ово превлада!

Претходни текстЈанковић на мети Јувентуса
Следећи текстЈасна најбоља