Познајем концепцију клуба

41

Кошаркашки клуб Црвена звезда је у четвртак и званично именовала Милана Шкобаља за првог тренера екипе до крај сезоне. На промоцији досадашњи помоћник у стручном штабу црвено-белих је изјавио је да му је циљ у раду до краја сезоне „постизање резултата на нивоу досадашњег реномеа клуба.“

– Моја велика предност је познавање система и концепције клуба – рекао је Шкобаљ који је у трофејном клубу од 2001. године и доодао да атмосфера у клубу „није нарушена“ и да, упркос тешкој финансијској ситуацији у којој се Црвена звезда нашла, од играча очекује максимално ангажовање јер је добар резултат „највећа мотивација“.

Председник Управног одбора КК Црвена звезда Мирко Петровић истакао је да је Шкобаљ дуго у клубу и да је део „континуитета у раду“. Петровић је навео и да је претходни тренер имао „апсолутну подршку“ свих клупских структура, али да није издржао „притисак јавности“.
Петровић се осврнуо и на актуелну ситуацију у клубу, објаснивши да  Звезда на спортском плану има постављен систем стручног рада и светлу перспективу, али постоје проблеми од којих се не може побећи.

– Наши проблеми нису од јуче, такво је стање у целокупном српском спорту. Непостојање интереса државе, одсуство законске регулативе и незаинтересованост приватног капитала учинили су да цео спорт спадне на пет-шест државних компанија, који су у скоро свим клубовима и репрезентацијама. Нема праве стратегије и зато ћемо из године у годину имати све лошије стање – изјавио је Петровић.

Према његовим речима, људи из Звездине управе „из дана у дан се боре да превазиђу проблеме, али они се не могу решити без подршке државе и надлежних институција“:
– У Пиониру су падали Реал, Фортитудо, Бенетон. Тешко да је ико Европом проносио име Београда и Србије као Партизан и ми. Обратићемо се институцијама за помоћ, питаћемо да ли је граду и држави Звезда потребна? Ја сам уверен да имамо потенцијал и да заслужујемо подршку шире друштвене заједнице.
 
Спортски директор Ковачевић истакао је да Звезда мукотрпно ради на стварању екипе која би следеће сезоне могла да се бори за трофеје:
– Прошле године смо повећали буџет, решени да јурнемо на титулу и освајањем трофеја се решимо великог притиска јавности. Међутим, Американац Буркс је отишао, Милошевић је сломио ногу и у финалу смо изгубили од Партизана играјући без плејмејкера. Сада радимо другачије, развијамо младе играче и мислим да имамо темељ да следеће сезоне представимо најјачи тим у окружењу“.

Ковачевић је додао да резултати остварени ове сезоне су у складу са очекивањима:
– Оно што смо замислили, током сезоне се и остварило, и то без тројице веома важних играча, који нису играли због повреда. Не тако јак састав урадио је можда и више него што смо очекивали. Знамо да се од Звезде увек очекује највише, али околности су изузетно тешке. Једино у Србији морају паралелно да се стварају играчи и да се јури резултати.

Претходни текстБодови за Звезду приоритет
Следећи текстВисоки циљеви