Клинци шампиони

90

Шести меморијални турнир „Миодраг Шишић – Шиле“ за дечаке од осам година завршен је у Пиониру. Манифестација у част на великана југословенског и српског хокеја била је одлично организована.

После дводневног такмичења прво место без пораза је освојила наша екипа, убедљиво са максималних 14 бодова.

Да све буде у црвено-белом тону, побринули су се и наши дечаци којима су припале и специјалне награде за:
Најперспективнијег играча – Матија Вуковић
Најбољег играча – Вук Шаљић
Најбољи голман – Александар Аврамовић

Победничка екипа Црвене звезде је играла у следећем саставу: Александар Аврамовић, Андрија Шпањевић, Матија Вуковић, Василије Анђелковић, Андрија Јововић, Вељко Вучинић, Страхиња Видовић, Марко Драговић, Давид Миљковић, Никола Петковић, Алекса Галевски, Матеја Поповић, Војин Исаковић.

„Ово је сјајна ствар за град Београд, Црвену звезду, популаризацију хокеја у нашој земљи, као и за ове малишане који су учествовали на овом турниру. Ово је њима прво важније такмичење и први пут су се сусрели са турнирским начином такмичења. Турнир је сјајно организован и заиста је било задовољство гледати их како се надмећу са својим вршњацима из других клубова, док их је са трибина посматрало 200-300 гледалаца, махом породице, родбине и пријатеља. Сјајна атмосфера на трибинама је зачињена са стотињак црвено-белих заставица и великим бројем чегртаљки које су правиле велику буку и доприносиле већем узбуђењу код малишана“, пренео нам је атмосферу са трибина, ледене дворане Пионир, пословни секретар ХК Црвена звезда, Иван Савићевић.

„Такоће бих истакао да ово прво место наших малишана није случајност, или предност домаћег терена, већ резултат доброг рада целе генерације и њиховог тренера. сви у клубу од њих са правом очекујемо много, јер су се већ истакли као перспективна генерација која обећава доста трофеја у будућности. Једино остаје жал што су екипе из иностранства отказале своје учешће на турниру, јер би то била идеална прилика да се види где смо у односу на европске екипе“, најавио је Иван, неке нове Звездина клинце и нове шампионе.

* *
Миодраг Шишић – Шиле
Рођен је 1943. године у Београду. За Црвену звезду је  дебитовао са непуних
17 година, био је ненадмашан центар, један од најбољих хокејаша пониклих у
Београду, волео је дриблинге и сваког тренутка је уживао у игри. Из те
његове вируозности рађале су се победе и радости Црвене звезде.
Био је незаборавни капитен и више од тога.

Претходни текстЧетверци у Сегедину
Следећи текстПобеда Радничког