Нагоја на врху

33

Под командом бивших звездаша Нагоја је на врху јапанске Џеј-лиге. Драган Пикси Стојковић је шеф стручног штаба, Бошко Ђуровски први тренер, а Милош Бајалица командант одбране. Досадашњи учинак у првенству гласи овако: седам утакмица, шест победа и један реми, уз гол разлику 14:5. Уз победу у Купу.

– Добро смо кренули, а када је тако онда смо, наравно, сви срећни – препричава Бошко Ђуровски.

Титула?
–  Како сада изгледа, можда и може, мада је наш циљ био да се пласирамо међу првих пет екипа. Надамо се, наравно, да можемо да наставимо оваквим, победничким кораком, али тек је кренуло првенство.

Сарадња са Пиксијем?
– Супер, заиста се разумемо и допуњујемо. Све иде као под конац.

Да ли је Стојковић и даље „цар“ Јапана?
– То је за неверовање. Навијачи га просто обожавају, а сама његова појава на терену играче максимално мотивише. Свака његова реч је за играче закон. Од када је он на челу Нагоје добили смо три репрезентативца, два у А и једног у олимпијској селекцији

Комуникација са Јапанцима?
– Драган одлично говори јапански када су у питању фудбалски термини и ту проблема нема. Такође, причамо и на енглеском, па комуникација није проблем.

Какав је Пикси тренер?
– Познаје фудбал у душу и могу да кажем, иако му је ово први посао, да скоро све зна. Уз то, одлично познаје менталитет Јапанаца, психолошки је веома јак. И оно што је можда и најбитније: има своју идеју и визију од које не одступа.

Нагоја игра у формацији 4-4-2?
– Играмо слично Арсеналу. Уосталом, Арсен Венгер је тренирао Пиксија, он је лане био код њега у Лондону десетак дана и потпуно је прихватио начин размишљања сјајног Француза.

Играте на на два стадиона?
Баш у Нагоји, гледа нас 15.000-20.000 гледалаца, а на другом стадиону, који је мало даље, дође и 30.000-40.000 навијача.

Претходни текстСписак за Јапан
Следећи текстВерујем у у свој рад