Прорадио у право време

42

Игор Бурзановић је прорадио у право време. Голови у дербију, а потом мала бравура против Војводине. Са четири поготка у последњих десетак дана убедљиво је најзапаженији појединац фудбалера Црвене звезде.

– Кренуло ми је, али сам и даље чврсто на земљи, не летим. Исто као што нисам ни падао када сам био у другом плану и стрпљиво чекао прилику. Уосталом од мојих голова много је важнија чињеница да смо брзо пребродили кризу због елиминације у Куп и добили можда и преломну утакмицу у првенству, и то лако против Војводине (5:1) – скроман је Бурзановић.

Било је доста бојазни на “Маракани“ пред долазак Војводине.
– Ако кажем да смо победили лакше него што смо очекивали то је благо. Били смо убеђени да ће бити много, много теже. Срећом, Новосађани су хтели да се надигравају, а ми смо рано постигли гол и касније знали да завршимо посао како се то од Звезде очекује – објашњава црногорски репрезентативац

Игор је уочи меча са „лалама“ рекао да ће управо тај дуел можда бити у кључан за наставак сезоне:
– Тек сада после ове убедљиве победе сам уверен да смо добили потребну ињекцију самопоуздања. Није било лако вратити се у живот само три дана после меча са Партизаном, успели смо у томе још једном показујући карактер екипе. Знамо да ће све утакмице како наше тако и Партизанове бити на нож, ипак, верујем да можемо да добијемо свих седам преосталих утакмица. Наравно, очекујем да комшије киксну и да се ми радујемо 25.маја.

Победа и сјајна игра у дербију ипак нису што и провод у кругу породице. Али такав је живот фудбалских професионалаца, што потврђује и Бурзановић:
– Брат Горан се верио у суботу. Нисам могао да будем са њим у овом важном животном моменту, али сам успео да постигнем два гола која поклањам њему и будућој супрузи.
 
Ноћ између суботе и недеље била је прва коју су актуелни шампиони у текућем шампионату преспавали као лидери на табели.
– Надам се не и последња. Било је лепо преспавати као лидер првенства, међутим, оно право биће уколико 25.маја заноћимо на врху – уз осмех закључује Бурзановић.

После два дана одмора црвено-бели припрему меча са чачанским Борцем започињу данашњим преподневним тренингом. У среду следи одлазак у Крагујевац, где ће актуелни шампион Србије увеличати опроштај некадашњег фудбалера Звезде Зорана – Зубе Радосављевића.

Претходни текстНове листе тенисера
Следећи текстПромене на крају сезоне