Најављене казне

33

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије покренула је поступак против Црвене звезде, Партизана, Ненада Јестровића, Николе Трајковића, Огњена Коромана, Стевана Јоветића, Срђе Кнежевића и Славише Јокановића због инцидената на утакмици полуфинала Лав купа Србије.
Дисциплински судија ФСС Благоје Јакшић изјавио да сви против којих је покренут поступак имају рок од 48 часова да се изјасне, а дисциплинска комисија ће на састанку у четвртак донети одлуку о казнама:
– Против Црвене звезде је покренут поступак због лоше организације меча, понашања навијача који су користили пиротехничка средства, вређања и гађања судије флашом приликом састављања записника. Поступак против Партизана покренут је због понашања навијача тог клуба који су ломили столице и такође користили пиротехничка средства.

Јакшић је навео да је против играча Црвене звезде и Партизана, као и тренера црно-белих покренут поступак због понашања за време и после утакмице.
– Поступак је покренут против Јестровића и Кнежевића због међусобног сукоба на крају утакмице, против Коромана јер је био у рестриктивном простору иако није играо, а против Трајковића који је вређао судију и такође био у рестриктивном простору. Поступак против Јоветића покренут је због паљења и држања бакље после меча, а против Јокановића због сукоба са Трајковићем – казао је Јакшић и додао да ће клубови имати право жалбе на изречене казне, које могу да буду новчане, али и у виду играња утакмица пред празним трибинама.

Претходни текстЦиљамо сам врх
Следећи текстЧека се нови тренер