Сигурно до победе

62

Фудбалери Црвене звезде победили су на свом терену Војводину са 5:1 (3:0) и избили су на чело шампионата Србије, са истим бројем бодова као Партизан који има утакмицу мање.

Тренер Црвене звезде Александар Јанковић упозоравао је на психолошко стање његових играча након дуела са Партизаном у полуфиналу купа, и чини се да је то уродило плодом. Дошло је до промене у тиму Звезде у односу на прошлу утакмицу, наиме на голу је уместо Ранђеловића био Бајковић, а вратио се и Огњен Короман који је играо уместо Тричковског.

Звезда је против Војводине већ на полувремену имала три гола предности, и лакше него што се очекивало је дошла до нова три бода.

Први гол постигнут је већ у 6. минуту. У дугој акцији у којој је голман Војводине Бркић одбранио ударце Коромана и Јестровића, најбоље се снашао Игор Бурзановић и Звезда је повела.

У наредних петнаестак минута домаћин се определио за контра нападе, и управо из такве акције Звезда је повећала предност у 28. минуту. Гол је поново постигао Бурзановић после добре асистенције Ненада Јестровића.

Девет минута касније Бурзановић је добро прошао по десној страни, изашао сам испред голмана, и несебично додао Јестровићу који поставља коначан резултат првог полувремена.

Први део другог полувремена протекао је у опрезној игри, и нису виђене велике прилике.

Нинков је у 63. минуту после доброг продора по десној страни ушао у шеснаестерац, а фаул за најстрожу казну направио је Кизито који је добио жути картон. Сигуран са беле тачке био је Ненад Милијаш за 4:0.

Стрелац јединог гола за госте на утакмици био је Грозданоски који је после центаршута Поповића главом са пет метара матирао Бајковића.

Пети Звездин гол постигнут је у последњем минуту. Короман је одлично прошао по левој страни и центрирао, лопту је у казненом простору примио Милијаш и полуволејом био прецизан за коначних 5:1.

Звездини навијачи су поново до 27. минута седеле на северној трибини и на тај начин Делије су још једном одале почаст недавно убијеном навијачу Војводине. Овај потез Делија поздрављен је аплаузом навијача Војводине.

Претходни текстСаопштење кошаркашког клуба
Следећи текстПоштарке повеле