Саопштење кошаркашког клуба

23

У петак, 18. априла, у 17.15х обавештени смо од стране Стевана Караџића да је донео одлуку да напусти Клуб и да нам је поштом послао писмени раскид.

На хитној телефонској седници Председништва Клуба донета је одлука да се оставка прихвати, а да менаџмент Клуба у што краћем времену пронађе адекватну замену за Караџића.

Караџићеву оставку оцењујемо као неспортски чин с обзиром да ју је без икакве најаве и упозорења дао само 2 сата уочи последњег тренинга пред вечити дерби и то у пакету са својим помоћником Поленеком и на тај начин оставио Клуб, колеге и играче на цедилу. Разлози за подношење оставке које је Караџић навео у медијима су једним делом неистинити а другим делом општа места. Стање у Клубу је било исто и када је потписивао уговор и када је тим пре само две недеље изгубио од Олимпије.

Клуб је у августу одредио спортски програм за ову сезону и проценио да је Караџић адекватна особа за његово спровођење. Иза тога стојимо и сада јер је током године успео да својим радом од неколико младих играча створи добар костур тима за будућност, као и да испуни основне циљеве који су пред њега постављени: пласман у другу рунду такмичења у УЛЕБ купу и обезбеђивање наступа у УЛЕБ купу за следећу сезону кроз НЛБ лигу.
 
У жељи да верујемо да се на овакав одлазак из Клуба одлучио услед великог притиска јавности који је саставни део рада у Звезди, желимо му успех у даљем раду.

Детаљније о општем стању у клубу и стратегији клуба говорићемо током следеће недеље на коференцији за медије, до када ћемо вероватно ангажовати новог тренера.

Менаџмент је обавио састанак са играчима, где је констатовано да Клуб има пуно поверење у овај млади тим, као и да ћемо још жешћим радом и великом жељом ове године покушати немогуће – да нападнемо трофеј.

Претходни текстКараџић поднео оставку
Следећи текстСигурно до победе