Саопштење ФК Црвена звезда

50

Управни одбор ФК Црвена звезда објавио је саопштење у којем је жестоко критиковано суђење на суботњем полуфиналном мечу Купа Србије против Партизана (2:3).

– ФК Црвена звезда је огорчен суђењем на полуфиналној утакмици Лав купа Црвена звезда – Партизан, одиграној 16. априла 2008. године. Након последње дерби утакмице у првенству, наш клуб је одустао од најављене жалбе на суђење. Том приликом смо и апеловали на поштовање правила фудбалске игре, са пуним поверењем у судијску организацију и жељом да им омогућимо да без притисака и непристрасно раде свој посао – почињу своје саопштење челници наших фудбалера – Нажалост, суд јавности и наслови у данашњим новинама показују на који начин су они злоупотребили наше поверење.

У саопштењу се још каже:
– Начин на који су делегиране судије и на који је дељена судијска правда на поменутој полуфиналној утакмици Лав купа је последица дубоке кризе која је захватила фудбалску организацију. Црвена звезда, као највећи клуб са ових простора не може да пристане на арбитрирање којим царују ускогруди интереси, а спортски резултати не зависе од спортиста.

– Због тога, сазивамо ванредну прес конференцију за данас, петак, 18. април, са почетком у 13.00 у нашем Медиа центру, где ће највиши представници клуба изнети своје виђење ситуације и предлог конкретних мера које је неопходно хитно предузети, како би такмичења у окивирима ФСС имала смисао и задржала такмичарску регуларност!

Претходни текстНа дерби само са годишњим картама
Следећи текстОтворено писмо помоћника