Срамотна одлука судије

84

Фудбалери Црвене звезде нису успели да се пласирају у финале Лав Купа Србије, пошто су у у полуфиналу на „Маракани“ изгубили од Партизана са 3:2. Искључиви кривац за пораз црвено-белих јесте судија Нинослав Спасић који је у 70. минуту при резултату 2:2 поништио регуларан гол Милијаша због наводног офсајда. Црно-бели су били бољи тим у првом полувремену када су после голова Дијаре стекли вођство од 2:0, али су пулени Александра Јанковића у наставку направили велики преокрет да би их лоша арбитража на крају коштала даље борбе за трофеј.
 

Лоше је утакмица почела по Звезду. Сенегалац Дијара је у 13, а потом и у 22. минуту искористио слабу интервенцију наше одбране и довео Партизан у вођство од 2:0. Могли су црно-бели у том периоду да постигну још који погодак, међутим Томовић је на гол линији зауставио шут Мореире. Црвено-белима је у првом делу првих 45 минута фалила подршка Делија које су на посебан начин желели да одају пошту преминулом навијачу Војводине Дејану Димитријевићу који је страдао у обрачуну са присталицама Партизана. Навијачи Црвене звезде нису навијали првих пола сата утакмице. Делије су истакли три транспарента: „Докле више да се убијамо?“,  потом је изнет натпис: „Ниједан српски живот није вредан навијачког ривалства“, што је наишло на аплауз остатка стадиона. Потом су изнели и паролу: „Нека је вечна слава свим жртвама навијачких обрачуна“.

Како су Делије почеле да навијају тако се и Звезда будила, а пробудила се тек у другом полувремену. Милијаш је наговестио добрим шутем у 53. минут преокрет, но голман Божовић је био присебан Ипак, у следећем нападу Партизану није било спаса. Центрирао је управо Милијаша са десне стране 40-ак метара од гола, Бурзановић је неометен примио лопту на петерцу и неометано је спровео у мрежу за 2:1.

Изједначење је стигло у 67. Минуту. Велики притисак Звезде се исплатио, центарирао је Тричковски са десне стране, пречку погађа Милијаш, потом неколико се лопта одбијала око и ван казненог простора црно-белих, да би на крјау дошла до  Ненад Јестровић који је смешта у мрежу за 2:2.

Кључни детаљ десио се у већ помињаном 70. минуту.

Миловановић је шутирао са ивице шеснаестерца, Еднилсон блокира покушај, а лопта је потом дошла до Милијаша који ниједног тренутка није био у недозвољеној позицији и лако постиже гол који Спасић несхватвљиво поништава! Брука и срамота. Овакав поклон Партизан брзо користи да забележи победу. Стрелац је Јоветић у 79. Минуту који је искористио сналажљивост Дијаре после центаршута Обрадовића.


 
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 2:3 (0:2)
 
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Нинков, Томовић, Гај, Анђелковић, Милијаш, Кастиљо, Миловановић, Тричковски (од 79. Блажић), Бурзановић (од 83. Мисдонгард), Јестровић.

ПАРТИЗАН: М. Божовић, Јовановић, Ђорђевић, Кнежевић, Обрадовић, Еднилсон, Малетић, Ђ. Лазић (од 85. Тошић), Мореира, Дијара (од 90. Чадиковски), Јоветић.

Стрелци: Бурзановић 53, Јестровић 67. за Црвену звезду, Дијара 13, 22, Јоветић у 79. за Партизан.
Стадион: „Маракана“. Гледалаца: 18.000. Судија: Нинослав Спасић (Сурдулица).

Претходни текстБиће веома напето
Следећи текстЛако у Чачку