Одбојкаши незадрживи

48

Црвена звезда ће после пет година играти у финалу плеј-офа. И тада је ривал Београђанима у полуфиналу била Војводина, и тада је ток серије био идентичан, а историја се сада поновила.
„Докић и другови” су одиграли готово непогрешиво у мајсторици, Војводина, осим у првој половини првог сета није личила на себе.

Пети меч је „преломљен”, испоставило се касније, још у првом сету. Нешто бољи почетак имала је Црвена звезда, која је на први технички тајм-аут отишла са два поена вишка (8:6). Ипак Војводина је стигла до потпуног преокрета (14:9).

Тренер Звезде Булатовић је тада начинио одличан потез, уместо Зиндовића у игру је убацио Јована Ћулафића, који је био један од најбољих играча свцог тима до краја меча. Ниједног тренутка Звездини одбојкаши нису помишљали на предају, па ни кад су у завршници сета Новосађани имали солидну залиху (19:16), после грешке Рашића и контре Срђана Јовановића.

Ипак, прорадио је тада управо Рашић, играч чији су сервиси и блокови били нерешива енигма за Новосађане. Звезда је везала пет поена у низу (21:19), прву сет лопту је нешто касније ас поеном донео Рашић, а после грешке синоћ нерасположеног Чупковића било је 25:21.

Држали су се Новосађани у игри само до првог техничког тајм-аута у првом сету, кад су имали минималну предност (8:7). Тада су уследили блокови Докића и Станковића, потом и контра Ћулафића за потпуни преокрет (13:9). Покушавао је изменама Дабић да покрене свој тим, ушао је у игру дизач Чорић уместо Чубрила, али разлика је само расла у корист домаћих, све до убедљивих 25:16.

У другом сету су оба тима направила исти број грешака, по осам, али је напад Војводине био очајан, игра у пољу готово да није постојала, док је главна бољка био пријем сервиса. За разлику од првог сета, овога пута није било решења за серију сервиса младог Звездиног дизача Стефановића.
Црвена звезда је ипак лако привела посао крају у трећем сету. Додуше, у једном тренутку су Новосађани наговестили да можда могу нешто више, успели су после блока Петровића и да поведу (14:12), међутим, то је био последњи трзај сад већ бившег шампиона.

Станковић је сјајним ас ударцем донео изједначење (14:14), а врло брзо се домаћин, ношен песмом Делија „одлепио” на пет поена предности, поново уз непредвидиве сервисе Рашића (21:16). Покушала је Војводина тада да надокнади све пропусте у овом мечу, стигла на два поена заостатка (23:21), али је Докић донео прву меч лопту, која је одмах реализована после грешке Новосађана – 25:21.

На тај начин је НИС Војводина, после пет година, остала без иједног трофеја, а ову сезону изабраници Радована Дабића сигурно неће памтити по лепом. Уз бројне малере који су их пратили, испадање у осмини финала Купа Србије од ВГСК, пораз од Црвене звезде у мајсторици полуфионала плеј-офа је печат на ипак неуспешну сезону.

– Показали смо храброст, што нас и није често красило током ове сезоне. Добро смо одиграли у мајсторици, а издвојио бих наш блок и сервис, који су овога пута били изврсни. Војводина је доста грешила, олакшала нам посао, а искрено уопште нисам очекивао да ће бити овако лако. Без еуфорије улазимо у финале – истакао је Томислав Докић, капитен Црвене звезде и најбољи појединац полуфиналне серије против НИС Војводине.

Тренер Црвене звезде ће у шестој сезони на клупи „црвено–белих” други пут водити свој тим у финалним мечевима. Пре пет година Звезда је успела да освоји шампионску титулу, а сада ће имати прилику да понови тај успех.
– После маратонске серије дочепали смо се финала. Психологија је одиграла велику улогу у полуфиналу, уз два пораза на почетку и изједначења после два меча у Новом Саду, били смо у предности. Одиграли смо онако како смо се и договорили, уз мали број грешака, веома добар блок и одбрану, која је покривала нешто лошији проценат напада. Доста смо направили и сервисом. Не смемо се овиме задовољити. Ово није толики изазов за клуб, који је освојио много трофеја, већ за ове играче – нагласио је тренер Црвене звезде, Жељко Булатовић.

Црвена звезда – НИС Војводина 3:0 (25:21, 25:16, 25:21) – у серији 3:2
 
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 1.600. Судије: Мирко Јанковић (Ниш) и Зорица Бјелић (Београд). Трајање меча: 72 минута. Резултат у серији 3:2.

Црвена звезда: Зиндовић, Стефановић, Станковић 7, Терзић 4, Докић 21, Рашић 12, Не. Мајсторовић (либеро), Ћулафић 7, У. Илић. Нису играли: Николић, С. Илић, Ни. Мајсторовић. Тренер: Жељко Булатовић.

НИС Војводина: С. Јовановић 6, Петровић 5, Вемић 9, Чупковић 9, З. Јовановић 8, Чубрило 2, Шкундрић (либеро), Шајнбергер 5, Чорић 1, Максимовић. Нису играли: Филипаш, Јанузовић. Тренер: Радован Дабић.

Претходни текстРекордер и хуманиста
Следећи текстВиктор и Борис поражени