Мотива на претек

57

Тренер фудбалера Црвене звезде Александар Јанковић нада се да ће после данашњег „вечитог дербија“ у полуфиналу Лав Купа Србије (18.00, ТВ РТС) психолошка предност у финишу сезоне бити на страни његове екипе.

– Спремни смо за меч са Партизаном. Верујем у тријумф, евентуална победа донела би нам велику психолошку предност. У том случају, притисак који месецима носимо пребацили би на комшије. У дербију, ипак, нема фаворита, не важи ни тренутна форма, ни традиција – поручио је Јанковић.

Мада су првотимци српског шампиона вежбали пенале, шеф стручног штаба црвено-бели каже да још није одредио евентуалне извођаче уколико утакмица буде завршена нерешеним резултатом:
– За сада нисам одредио извођаче, али против Чукаричког се видело да немамо проблем у том сегменту игре. Надам се, међутим, да до тога неће ни доћи.

Пре меча Јанковић није желео да прича о суђењу, као ни о изостанку Милана Вјештице и Бразилца Жуке из састава црно-белих:
– Заиста нећу да улазим у то ко неће сутра моћи да игра за Партизан, а нећу да причам ни о суђењу. Већ смо се опекли причајући о томе. Имам довољно посла у својој екипи.

Нападач Звезде Игор Бурзановић је поновио да би сутрашњи меч могао да буде и кључни у сезони:
– Није нам потребна додатна мотивација јер би у случају победе притисак пребацили на Партизан, а психолошка предност била би на нашој страни. Не видим како Партизан може сутра да нас заустави, осим грубом игром, као што је то био случај на последњем дербију.

Репрезентативац Црне Гореје још рекао да је задовољан својом тренутном формом, али сматра да може да игра још боље.
– Ушао сам у ритам утакмица и добио самопоуздање, али не сумњам да могу и боље. Лако ми је да играм у тандему са Мисдонградом, увек је тамо где треба. Моје је само да пратим његову кретњу – објаснио је Бурзановић.

Звезда ће на данашњем мечу бити ослабљена неиграњем суспендованог Огњена Коромана и повређеног Николе Трајковића.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се у среду на „Маракани“ од 18 часова, а цене карата су 400 (југ и север), 800 (исток) и 1200 динара (запад).

Неизвесност око директног преноса вечитог дербија трајала је до јуче у раним поподневним часовима. РТС и Црвена звезда су пронашли заједнички језик, тако да ће љубитељи фудбала који не буду у ситуацији да дођу на Маракану моћи да гледају дерби на другом каналу националне телевизије.

Претходни текстОпрезност и озбиљност
Следећи текстИскорак за финале