Прекретница сезоне

50

Судећи по статистици „вечити дерби“ је омиљена утакмица Игору Бурзановићу. Нападач ФК Црвена звезда је до сада Партизану дао три гола и зато са правом жељно ишчекује сутрашње полуфинале Лав Купа Србије.

– Сви смо спремни и сконцентрисани само на предстојећи дерби. Верујем да можемо и други пут ове сезоне да на нашем стадиону победимо Партизан и изборимо пласман у финале – каже Бурзановић.

Црногорски репрезентативац се слаже да победа у дербију не значи само пласман у финале купа, већ и много више:
– Победник ће поред финала добити и огромну психолошку предност за финиш првенства. Налазимо се на прекретници сезоне јер имамо прилику да једном победом избацимо Партизан из обе трке. Уверен сам да ће тријумф у купу означити и одбрану дупле круне иако комшије имају три бода предности . Свесни смо да је ова недеља пресудна за нас јер нас после дербија чека дуел са Војводином, најтежим ривалом од свих који нас чекају до краја шампионата. Ако положимо ова два испита тешко ће нас било ко зауставити до краја.

На три вечита дербија у којима је играо од првог минута Бурзановић је био стрелац:
– Да ли ће бити четири од четири? Што да не… Спреман сам да опет затресем мрежу. Имам покриће за оптимизам, ушао сам у ритам, играм стандардно!

Велики хендикеп за црвено-беле биће одсуство Огњена Коромана (парни жути картони), док су са друге стране „поцрвенели“ Жука и Вјештица.
– Изостанак два стандардна играча сигурно ће се више одразити, него неиграње једног. Наравно, нама ће Короман недостајати, али сигуран сам да смо спремни да и без њега победимо Партизан – поручује Игор Бурзановић.

Од осталих првотимаца Црвене звезде смањеним интензитетом радио је само Пољак Гжегорж Броновицки због болова у колену, док се Ибрахим Гај опоравио од прехладе.

Претходни текстПашански поражен
Следећи текстПримат црвено-белих