Нина Росић најбоља у марту

200

Данас је у Звездином прес центру одржан јубиларни двадесети по реду избор Звездиног спортисте месеца. Пре проглашења одата је пошта  легенди фудбалског клуба Црвена звезда, првом уреднику Звездине ревије и првој Звездиној звезди, Рајку Митићу који нас је напустио у суботу 29. марта.
Први пролећни месец донео нам је велика узбуђења у многим спортовима, али је ипак највише протекао у знаку – женске одбојке.

Пре само двадесетак дана у „Пиониру“ је, у организацији нашег Одбојкашког клуба и Одбојкашког Савеза Србије, одржан финални турнир Купа ЦЕВ, на коме су црвено-беле оствариле историјски успех освојивши бронзану медаљу. Још се нису слегли утисци са овог прелепог дводневног дешавања, а наше девојке су наставиле жестоке борбе – у клупској, али и репрезентативној конкуренцији. Звезда је, као што се зна, ушла у плеј-оф са позиције број 2, а суперталентована генерација српских јуниорки у естонском граду Талину је без изгубљеног сета извадила визу за Европски шампионат у Италији.

У свим набројаним акцијама учествовала је и свој велики допринос дала и Нина Росић. Протекли март по много чему има разлога да памти током читавог живота: на 63. Звездин рођендан проглашена је најбољом кадеткињом Спортског друштва у 2007. години, у „Пиониру“ се изборила за титулу најбољег либера завршног турнира Купа ЦЕВ, а у сваком мечу Црвене звезде и јуниорске репрезентације је важна тачка ослонца у игри изабраница тренера Павличевића и селектора Ковачића.

Због свега тога Нина Росић је и спортисткиња марта Спортског друштва Црвена звезда.  Новчану награду у износу од 40.000 динара, Нини Росић је уручила Александра Николић, маркетинг менаџер компаније WEG tehnology.

Специјалну плакету ЗВЕЗДИН СПОРТИСТА МЕСЕЦА Нини Росић предао је Скободан Вучићевић, председник Управног одбора СД Црвена звезда. По традицији најбоља спортисткиња  месеца добила је и поклон пакет Агримеса.

До сада су трофеј најбољих спортиста месеца заслужено освојили: Зорана Аруновић, стрељачки клуб, веслач Ненад Беђик, кошаркаш Милан Гуровић, фудбалер Дејан Миловановић, двоструки добитник кик-боксер Драган Јовановић, Дејан Рибаћ, боксер Црвене звезде гинис, одбојкаш Драган Станковић, боксер Ненад Боровчанин, фудбалер Милан Пуровић, рукометаш Ненад Максић, Јасна Шекарић, стрељачки клуб, мачевалка Светлана Вишњић, пливачица Милица Остојић, кошаркаш Тадија Драгићевић, одбојкашица Ивана Исаиловић, рукометаш Милан Вукас, одбојкашица Марта Дрпа, мачевалка Александра Јевремовић.

Уручене су и награде добитницима у квизу «Звезда ми је све» који су тачно одговорили на питања из претпрошлог броја Звездине ревије. Дрес ФК Црвена звезда Исидору Боки из Ужица предао је Дејан Миловановић, капитен ФК Црвена звезда, дрес Кошаркашког клуба Црвена звезда отишао је у руке Александре Милетић из Прокупља, уручио ја Небојша Илић, тим менаџер КК Црвена звезда, док је дрес рукометаша Александру Ковачу из Београда предао Љубиша Стојиљковић, потпредседник РК Црвена звезда.

Добитнике нових награда извукла је Нина Росић, и то су Бошко Вељковић из Земуна, Даница Милосављевић из Чачка и Веселин Пантелић из Лознице.

Претходни текстЗвезда узвраћа ударац
Следећи текстНе предајемо се