Надамо се најбољем

59

Полако се приближавамо крају рукометног првенства државе, до краја је остало још само осам утакмица, а Црвена звезда са залихом од пет бодова предности очекује наставак првенства. Прва следећа утакмица, можда и најважнија, заказана је за суботу, а Звезда гостује другопласираној екипи на табели, ПКБ-у. Меч се игра на „Бањици“, са почетком од 18:30.

Црвено-бели су пре предходног кола били у веома не завидној позицији, и имали само три бода предности над екипом ПКБ-а. Сада се лакше дише, а сутрашњи меч је идеална прилика да се наша екипа одвоји на веома опипљиву предност од седам бодова.

„Полако приводимо сезону крају, покушавамо да избацимо негативне ствари из главе које су везане за последње неуспехе у купу, и првенству. Даћемо све од себе на сутрашњој утакмици против екипе ПКБ-а, јер штета би била да прокоцкамо све оно што смо вредно градили читаве сезоне. Искрено, очекујемо победу, јер Бањицу у овом случају не доживљавамо као гостујући терен, слободно могу да кажем да је то ипак, неутрални терен“, највио је суботњи дерби првенства Србије, легенда Звездине екипе, Ненад Перуничић.

Иако, поседује непроцењиво искуство које је стицао на теренима широм Европе где је одиграо, чини се, безброј овако важних мечева, учешће Ненада на сутрашњем мечу је под великим знаком питања. У питању је проблем са повредом шаке.

„Још увек је све отворено, надам се најбољем и да ћу у суботу моћи да истрчим на паркет на Бањици, и пружити помоћ мојој екипи да дође до веома важних бодова у првенству“, завршио је разговор за сајт Црвене звезде Ненад Перуничић.

Није пех нашег најискусијег првотимца једини који је задесио нашу екипу, млади Милан Вукас, неуморно крило црвено-белих је повредио шаку и готово да је сигурно да неће моћи да наступа у дербију.

„Нажалост то је тачно, веома мале су шансе да Милан наступи у суботу, па ћемо морати да се сналазимо без њега, који је веома важан део екипе“, започео је разговор за сајт спортског друштва, тренер првог тима Црвене звезде, Ненад Краљевски.

Као и Ненад Перуничић, и наш тренер, Ненад Краљевски, се нада успеху у суботњем дуелу. Он нам је пренео неке слабости и квалитете екипе ПКБ-а, које могу бити пресудне на сутрашњем мечу.

„Младост екипе ПКБ-а, изражена је у веома чврстој и агресивној одбрани, из које произилази велики број контранапада. Они су издрмани последњим лошим резултатом оствареним у Бачкој Паланци, па нам то вечерас може бити мач са две оштрице. Још један податак који нам може ићи на руку је одлазак Радосављевића из екипе. Надам се да ћемо то паметно искористити“, скенирао је екипу ПКБ-а, Недад Краљевски.

Пожар који је потпуно уништио тренажну дворану Црвене звезде, донекле је пореметио и наше најбоље рукометаше. Довољна је чињеница да они сада морају да се сналазе по осталим дворанама у Београду, и да чекају на слободан термин.

„Ужасно је тешко, али надам се да се тај проблем неће одразити на сутрашњи резултат. Међутим, пробем настаје у котинуитету тренига који смо изгубили са нашом двораном. Тај проблем морамо што пре да решимо“, закључио је млади тренер Црвене звезде.

Претходни текстНе предајемо се
Следећи текстГаги против Брунера