Миловановићев јубилеј

38

Фудбалери Црвене звезде сутра (17.30 часова) у 25. колу Меридијан Суперлиге дочекују Бежанију. Поред тога што је за црвено-беле од великог такмичарског значаја, пошто до краја првенства треба побеђивати и чекати кикс Партизана, овај меч ће сигурно остати у сећању нашег Дејана Миловановића.

Наш капитен, наиме, управо против Бежаније треба да одигра 200. званичну утакмицу (првенство, Куп и европска такмичења) за Црвену звезду! Тиме ће ући у „Клуб 30″ фудбалера који су за наш Фудбалски клуб одиграли 200 или више утакмица! Подсећамо, првих пет на тој „вечитој листи“ су Драган Џајић са 389, Бора Костић са 341, Владимир Петровић са 332, Јован Аћимовић са 318 и Бошко Ђуровски са 299 утакмица.

„С великим узбуђењем очекујем јубилеј. Част је одиграти и једну утакмицу за Црвену звезду, а камоли двеста. А, ето, ја сам имао ту привилегију да дођем до ове лепе, округле бројке од 200. То ми много значи. Кад у клубу за који навијам,, у коме сам од малих ногу, практично од петлића прошао све категорије до првог тима, доживим нешто чега ћу се сећати читавог живота“, причао нам је данас Миловановић.

Да ли памтите прву утакмицу у Звездином дресу?
„Како да не. Било је то 17. новембра 2001. кад смо головима Јелића и Пјановића савладали Земун на њиховом терену са 2:0. Тадашњи тренер Зоран Филиповић дао ми је шансу да уђем у игру десетак минута пре краја утакмице. Био сам пресрећан“.

Баш против Земуна Миловановић је одиграо највише утакмица – чак 12. Само једну мање (11) против вечитог ривала Партизана.

Памтите ли први гол у вечитом дербију?
„Никад га нећу заборавити. Био је то мој дебитантски дерби, у коме смо савладали Партизан на стадиону у Хумској са 3:0. Имао сам седамнаест и по година и посрећило ми се да тај свој деби крунишем и голом. Осећај је био невероватан! Тада сам живео са многим вршњацима из моје генерације у стану на стадиону и памтим да су ме, кад сам се вратио са дербија, питали какав је то био доживљај. А, ја нисам умео да га дочарам, скоро да сам лебдео од среће“.

У међувремену сте рушили многе рекорде…
„Освојио сам чак седам трофеја – три „дупле круне“ и још један трофеј Купа. И ове сезоне смо још у трци за оба трофеја, па та колекција може да се увећа. Понављам, велика ми је част што сам у Звезди, а камоли што сам капитен и што сам освојио три „дупле круне“, од тога две за редом. Тиме мало ко може да се подичи“.

Наследник сте Ђорђа Миловановића, љубимца навијача осамдесетих година, популарног „Ђоке Бомбе“. Да ли је у разговорима између оца и сина понекад било „пецкања“ – ко је одиграо више утакмица или освојио више трофеја?
„Јесте, повремено се шалимо на ту тему. Ја сам трофејнији, али мом тати није било лако у оно време, јер је конкуренција у старој Југославији и тадашњем фудбалу била жестока. Ипак, најважније је да је традиција наше Звездашке породице настављена“.

До краја сезоне, док вероватно не одете у иностранство, можете још да увећате укупан број утакмица. А трофеја?
„Моји другови и ја ћемо дати све од себе да се радујемо и на крају ове сезоне. Нажалост, ситуација у првенству је таква да зависимо и од резултата Партизана, али будите сигурни да ћемо сваку, па и најмању грешку црно-белих искористити да останемо у трци за титулу. Што се Купа тиче, то ћемо решити у среду у директном дуелу са Партизаном“, каже капитен црвено-белих Дејан Миловановић.

Екипа интернет сајта СД Црвена звезда међу првима честита нашем слављенику.

Претходни текстБуран веслачки викенд
Следећи текстСедница УО ФК Црвена звезда