Марић најбољи

27

Млади и талентовани Звездин бициклиста, јуниорски репрезентативац наше земље, Алекса Марић, не престаје да одушевљава све у нашем Бициклистичком клубу. Он је на трци у Лесковцу, познатијој као „Лесковачка брда“, освојио убедљиво прво место у својој конкуренцији, на стази дугој 47 километара.
Велика заслуга за добру организацију трке иде домаћем клубу МТБ Лесковац и Спортском савезу града Лесковца. Учешће на трци је узело преко 80 такмичара, што представља изванредан одазив домаћих бициклиста.

„Као и код предходне трке, и код ове у Лесковцу на старту су се нашли и сениорски и јуниорски такмичари. Ту сам ја видео своју шансу да проверим своје могућности, и у договору са својим тренером одмах на почетку трке сам избио на чело колоне и диктирао темпо. Како је трка одмицала, тако сам пропуштао сениорске бициклисте. Трка је била веома јака и квалитетна, а блато и успони су само доприносили томе да трку што више отежају. Имао сам и проблема са гумама, тачније, обе су ми пукле, па сам последњих пет, шест километара одвозао са празним гумама. На крају морам бити задовољан и трком и резултатом, окрећем се новим изазовима који ме чекају у наредном периоду“, у једном даху нам је пренео утиске са трке најбољи млади јуниор у Србији, Алекса Марић.

Претходни текстТакмичење без значаја
Следећи текстИ брат и сестра успешни