Исцрпљујући темпо

37

Дерби 2. кола Суперлиге Србије игра се у Железнику, где кошаркаши ФМП дочекују Црвену звезду  Скор ове сезоне између ове две екипе је 1:1. Црвено-бели су славили са три поена на гостовању, „пантери“ истом разликом у „Пиониру“.

– Баш тако, кад год смо последњих година играли против ФМП, била је драма – каже капитен тима са Малог Калемегдана Тадија Драгићевић – У Пиониру су, у првом делу Јадранске, успели да нас победе. У финишу меча нам је пала концентрација, и противник је то знао да казни. Реванширали смо се истом мером и разликом у њиховој дворани.

Опет продужеци?
– Ко зна, све је могуће. Колико смо пута са пантерима играли додатних пет минута, ништа ме не би изненадило.

Било је доста проблема са повредама у Црвеној звезди последњих месец дана?
– Овај темпо субота – среда прилично исцрпљује. Искрено, ФМП је у благој предности, јер је давно испао из УЛЕБ купа, а одложен им је меч првог кола Суперлиге са Партизаном. Дакле, имали су много више времена да се припреме. Ипак, то не значи да ће да победе. Трудили смо се да максимално искористимо ова три дана, освежимо се колико је могуће и сутра спремни изађемо на паркет у Железнику.

Какав се меч очекује?
–  Тврд и неизвестан, велики борбу свих 40 минута… ФМП увек игра доста снажно и прљаво у одбрани, на граници фаула, па морамо да одговоримо истом мером.

Амбиције Црвене звезде у елитној лиги Србије?
– Име и традиција клуба увек нам намећу највише циљеве. Трудићемо се да се равноправно носимо са Партизаном и Хемофармом, који имају квалитетније екипе. Наравно, план је да се пласирамо међу четири најбоља и уђемо у плеј-оф, а онда дамо све од себе да се умешамо у борбу за титулу – оптимиста је Драгићевић.

Претходни текстПодршка ми много значи
Следећи текстВојводина опет боља