Нема места опуштању

38

Црвена звезда је стигла на само корак од финала. У петак је екипа Ратка Павличевића и други пут за кратко време савладала Динамо Азотару у полуфиналној серији плеј-офа, па им сада недостаје још само једна победа ка пласману у велико финале.

Чак три шансе имаће „црвено–беле“, а прву већ за три дана, у уторак у дворани „Стрелиште“. По свему виђеном у прва два меча, нико не може са сигурношћу да каже да ће Звезда завршити сав посао тако експресно.

На конференцији за новинаре било је разумљиво незадовољство Ратка Павличевића. Свестан је и Звездин стратег да „Фортуна“ неће бити тако често уз његове изабранице.
– Динамо је после 2:0 за нас, успео да одигра дисциплиновано и да заслужено стигне до изједначења. Баш су нас намучили у трећем и четвртом сету, јер им је прорадио блок, а напали су нас сервисом и ми нисмо имали решења за њихову добру игру – објашњавао је Павличевић узроке пада у игри његове екипе.

И поред вођства од 2:0, Павличевић није желео ни да помисли да је полуфинална серија близу краја:
– Мораћемо у Панчеву да одиграмо још јаче, храбрије, паметније и квалитетније, ако мислимо да заиграмо у финалу. Близу смо, али нема места опуштању и размишљању да смо већ тамо – јасан је Павличевић.

Црвена Звезда је у овом сусрету играла са два коректора и тај потез Ратка Павличевића сигурно је пореметио неке тактичке планове Панчевки.

Ивана Нешовић се сасвим добро снашла у улози примача сервиса, имала је
само две грешке на пријему, а добрим нападом знала је да искоригује и понеки свој лош пријем. Изузетна је била и Марта Дрпа на позицији коректора, очигледно жељна игре. Занимљиву промену начинио је и Милорад Кијац, па је уместо ове сезоне стартног либера, Ане Можгон, заиграла Бојана Косорић, која је оставила одличан утисак.

Поглед на статистику још „каже“ да су Дрпа и Нешовић у тандему уписале 52 поена, да је Шеварика стала на 13, а Нинковић на 10 поена.

Статистика, опет, не каже да је Нина Росић „похватала“ све у одбрани и да је држала висок ниво процента пријема.

Претходни текстОштећена дворана
Следећи текстДобар почетак