Добар почетак

66

Кошаркаши Црвене звезде успешно су почели такмичење у Супер лиги Србије. Они су на гостовању Визури славили резултатом 88:73 (21:19, 22:24, 28:13, 17:17). Домаћи су се добро држали у првом полувремену, али је тим Стевана Караџића већ на почетку другог дела игре дошао до двоцифрене предности и решио питање победника.

Капитен Тадија Драгићевић је предводио „црвено-беле“ са 21 поеном (6-7 за два, 2-3 за три), Омар Кук је имао 14 поена (2-3 за два, 3-6 за три) и 15 асистенција, а Млађен Шљиваначанин је убацио 12 поена (2-3 за два, 2-6 за три). Мирко Ковач и Мирослав Раичевић постигли су по 10 поена. У тиму Визуре најефикаснији је био Стефан Синовец са 17 поена (3-3 за два, 2-4 за три), Дејан Бурић је укњижио 14, а придошлица из Здравља Урош Лучић 13.

У дворани „Визура“ окупило се око 700 гледалаца, али и то је било довољно да малена хала на Новом Београду буде пуна. Као што је и било очекивано, тренер домаћих Оливер Поповић је током већег дела меча форсирао зонску одбрану, али је Звезда изврсним шутом за три поена (11-26) трасирала себи пут ка тријумфу.

У првом полувремену Визура се држала у игри највише захваљујући Синовецу који је погодио две тројке у тренуцима када су гости правили озбиљнију разлику. Ипак, на моменте индолентна игра у нападу и катастрофалан дефанзивни скок главни су разлози што је после првих двадесет минута било 43:43.

Шљиванчанин је добио прилику почетком треће деонице и поптуно је искористио. Бек „црвено-белих“ у последње време није био у првом плану и на терен је изашао са великом жељом да се докаже. Одиграо је чврсто у одбрани и био најзаслужнији за преломну серију „црвено-белих“ почетком другог полувремена.

У последњој четвртини није било већих узбуђења, Звзеда је рутински одржавала разлику, а Новобеогарђани ни у једном тренутку нису смањили заостатак на мање од десет поена.

Црвена звезда у дербију 2. кола гостује ФМП-у у Железнику.

Претходни текстНема места опуштању
Следећи текстИсто одстојање