Тријумф би нам дао крила

26

Фудбалери Црвене звезде свесни су да би данашњом победом на стадиону Партизана (17.30) направили и пресудан преокрет у покушају да задрже дуплу круну на „Маракани“

– Победом бисмо смањили заостатак за Партизаном на два бода и тај притисак да сваку утакмицу играмо под императивом победе би пребацили на „вечитог ривала“. Нама би, с друге стране, тријумф дао крила – каже пред меч тренер Звезде Александар Јанковић.

По шефу стручног штаба српског шампиона, убедљиво издање против Напретка требало би да буде путоказ до успеха у „вечитом дербију“:
– Свако може да погреши, али је битно да приступ буде прави… У прошли „вечити дерби“ ушли смо са шест бодова заостатка, над главом нам је висило и минус девет, али смо показали да умемо да и у таквим ситуацијама одиграмо као треба… У овај дуел улазимо са великим самопоуздањем.

Звезда је претходни дуел са Партизаном, прошлог месеца, добила са убедљивих 4:1, али је Јанковић нагласио да његови играчи морају да забораве ту утакмицу.
– Психолошка предност је због последњих резултата на нашој страни, али у дербију нема фаворита. То јесте фраза, али тачна – казао је Јанковић и додао да нема дилема око састава, који ипак није желео да открије.

Претходни текстФинале на прагу
Следећи текстПресудан меч