Квалификације за Олимпијаду

53

Недеља, шести април, термин је одласка наших репрезентативаца у грчку престоницу, Атину, на предстојећи квалификациони турнир за олимпијске игре у Пекингу. Нажалост, овај турнир је уједно и последњи у низу турнира на којима наши најбољи такмичари могу да изборе толико жељену визу за највећу смотру спорта у 2008. години. Да ствари по нашу експедицију буду још горе, због повреде шаке на турниру неће моћи да учествује капитен репрезентације и нашег клуба Милан Пиперски (до 64 кг). Част Црвене звезде у дресу Србије, у Атини, браниће једино деветнаестогодишњи Марко Николић, сениорски првак државе у категорији до 81 килограма.

„Марко је одличан борац и велики радник. По мом мишљењу заслужује пласман на олимпијске игре у Пекинг, међутим, предстоји му паклена борба у Атини. Он се већ две недеље спрема за овај турнир, а тренинге има два пута дневно у дворани Пинки у Земуну. Сав свој квалитет је показао и на недавно завршеном сениорском првенству државе, одржаном у Лозници, граду бокса. Он је тамо заузео убедљиво прво место, оставивши конкуренте далеко из себе“, изнео је Марков клупски тренер, Бранко Димић.

Подсетимо, Марку је за одлазак на олипијске игре, неопходан улазак у финале турнира у категорији до 81 кг.

„Напорно радим, поставио сам јасан циљ испред себе, а то је финале квалификационог турнира у Атини, које ми доноси визу за Пекинг. Свестан сам шта би ми донео сам пласман на олимпијаду, па зато понекад и предуго остајем после тренинга, заједно са својим тренером, где увежбавамо нове ствари и нове тактичке варијанте. Ипак је олимпијада нешто специјално за сваког спортисту“, пренео је своје велике амбиције, наш боксерски шампион, Марко Николић. Желимо му пуно среће.

Претходни текстПрилика за проверу
Следећи текстМарић једини наш представник