Још једна победа и титула

38

У Црвеној звезди све је спремно, не само за добру игру и победу у 133. вечитом дербију, већ и за много више – титулу!

– Партизан поразом ризикује много. Тачније, ако данас победимо, сигурно губе прво место и титулу. Што би рекли гурнућемо их у „канал“. Они знају да имају огроман притисак јер нас седам година нису добили на свом стадиону. И навијачи им траже победу по сваку цену. Нервозни су и то се види. Зато верујем да нам данас треба велико срце и хладна глава. Партизан јесте фаворит, признајем, због бодовне предности, али је и под огромним притиском. Ми смо опуштенији јер већ смо готово изгубили трку у шампионату – искрено је рекао наш капитен, Дејан Миловановић.

Звездин капитен ће одиграти 11 дерби са Партизаном што га чини играчем са убедљиво највише дербија међу свим фудбалерима који ће бити учесници дербија.
– Могу свима да им будем домаћин. Да им мало испричам шта је дерби и како да се понашају. Шалим се, наравно. Мени је велика част што ћу ући у историју са толиким бројем утакмица. Ипак, то је мање битно. Најважнија је наша победа. А статистика ће се гледати тек кад завршимо каријере и ставимо унуке на крило.

Скор са црно-белима?
Знам га у пола ноћи… На десет мечева шест пута сам победио, три пута играо нерешено и само су ме једном поразили. Лепо, зар не…

Звездаши с правом очекују гол Дејана Миловановића с обзиром на чињеницу да капитен „не зна за промашај“ на последњим мечевима.
– Спремио сам изненађење Божовићу, само да добијем шансу. Свеједно ми је да ли ће бити слободњак или ћу моћи да га дам из игре. У сваком случају Партизан зна да му опасност прети са свих позиција. Победићемо их и онда ће два бода предности бити готово небитна – самоуверено истиче Миловановић.

Претходни текстМарић једини наш представник
Следећи текстФинале на прагу