Финале на прагу

24

Црвена звезда је на само корак од пласмана у финале плеј-офа. Наше одбојкашице су и други пут у само три дана славиле против Динамо Азотаре и сада им једна победа недостаје да избаце Панчевке. Црвена звезда, која је у лигашком делу такмичења освојила другу позицију, у потпуности је искористила предност домаћег терена, па ће већ у уторак, 8. априла у хали „Стрелиште” имати прилику да се пласира у финале. Динамо Азотара ће играти за останак у полуфиналној серији, а у случају да славе у трећем мечу, четврти би био одигран такође у Панчеву, 11. априла. Уколико дође до мајсторице, она ће бити играна 14. априла у СЦ „Шумице”.

Тренер Црвене звезде Ратко Павличевић је меч почео са готово истом поставом као и у првом дуелу, са том разликом што је на месту коректора заиграла Марта Дрпа, а на пријему уместо Тамаре Ракић била је Ивана Нешовић. Управо су две Звездине репрезентативке биле најбољи појединци у првом сету. Ивана Нешовић је нанизала осам, а Дрпа седам поена, што је било сасвим довољно да црвено-беле лако први део игре реше у своју корист.

Само на почетку другог сета гошће су заиграле како знају и на први технички тајм-аут отишле су са три поена предности (8:5). Ипак, није дуго требало Београђанкама да дођу до изједначења (9:9), а у наставку сета поново су домаће биле доминантне у свим елементима игре, па су лако дуплирале предност. Дрпа и Нешовић су одржале висок ниво игре, а придружиле су им се ускоро и Наташа Шеварика и Јелена Драговић (два ас поена у другом сету). Покушавао је Милорад Кијац изменама, у игру су улазиле Лечић, Шмигић, Можгон и Јанковић, али ни то није помогло Панчевкама.

Права драма уследила је у четвртом сету. Ривали су били поравнати све до 19:19. Тада је на сервис стала Нађа Нинковић, која је према мишљењу судија направила ас поен. Са том одлуком се није сложио Милорад Кијац, који је због приговора добио жути картон, па је Звезда повела са 21:19. Ипак, Панчевке су убрзо изједначиле, после грешке Дрпе и успешне контре Ршумовићеве (21:21). Последњу предност у сету домаћима је донела Нешовић (22:21), али је одмах изједначила Црнчевић (22:22). Два везана блока Ршумовићеве била су довољна за две везане сет лопте Динамо Азотаре (24:22). Прву је анулирала Ивана Нешовић, која је потом направила сервис грешку, што је био увод у тај-брек – 25:23.

Иако су успеле да се врате у меч Панчевке су катастрофално стартовале у тај-бреку. Црвена звезда је одмах дошла до, испоставило се, капиталне предности (6:0), а у самој завршници било је 13:6. Није Звезда испустила велику предност, врло брзо су црвено–беле меч решиле у своју корист – 15:8.

Црвена звезда – Динамо Азотара 3:2 (25:20, 25:17, 14:25, 23:25, 15:8)

Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 200. Судије: Горан Градински (Београд) и Анђелко Поповић (Сремских Карловци). 

Црвена звезда: Живковић, Дрпа, Шеварика, Нешовић, Драговић, Нинковић, Росић (либеро), Ракић, Бурмаз, И. Јовановић, Благојевић, Бјелица. Тренер: Ратко Павличевић.

Динамо Азотара: Грбић, Ршумовић, Црнчевић, Вуловић, Рашић, Пузовић, Косорић (либеро), Лечић, Шмигић, Можгон, Јанковић, Шмигић. Тренер: Милорад Кијац.

Претходни текстЈош једна победа и титула
Следећи текстТријумф би нам дао крила