Титула станује на Маракани

30

Свима на „Маракани“ на лица су се вратили осмеси. Убедљивом победом над Напретком (5:0) и захваљујући киксу Партизана у мечу са Бежанијом (2:2) црвено-бели су се поново вратили на пет корака иза лидера.

„Боље пет него седам“, једнодушно оцењују наши играчи који су и јутрос поранили на тренинг.

А, тих пет бодова мањка већ у суботу може да се претвори у „миус два“, пошто је на реду 133. вечити дерби. Стадион Партизана, субота, 17.30 часова. Може ли Звезда да понови оно блиставо издање из 132. дербија кад је декласирала црно-беле са 4:1 и направи велики корак ка одбрани титуле?

Сви у табору шампиона кажу – може. И мора!

„Вратили смо се у трку, то је у овом тренутку најважније“, наглашава Огњен Короман. „Не само због чињенице да смо се вечитом ривалу поново примакли на пет бодова већ и због атмосфере у нашој екипи. Сад је јако важно да добро издање против Крушевљана подигнемо на још виши ниво, да Партизану наметнемо нашу игру од почетка и победимо, како бисмо до краја избегли да зависимо од других. Оптимиста сам и верујем да ћемо се у суботу увече ми радовати“.

Слично прича и Марко Блажић. Дошао је на „Маракану“ зимус из Чукаричког Станком, све више се намеће тренеру Јанковићу, али прошли дерби је посматрао са клупе. Сада жељно ишчекује прилику да дебитује у дуелу са вечитим ривалом.

„У млађиом категоријама Звезде често сам играо против Партизана и из тих дуела имам позитиван скор. Сад је, коначно, на реду и прави судар са црнпо-белима. Желим да играм, али још више желим победу. Вратили смо се у игру, Бежанија је урадила велики посао ишчупавши бод са гостовања Партизану, а сад смо ми на потезу. Добар је противник, али ми смо бољи и, ко год играо и каква год да буде тактика, што зависи од нашег шефа, верујем да ћемо победити црно-беле“.

У истом тону ће и Игор Бурзановић. Црногорски репрезентативац је у последње време у одличној форми, што је докатао головима за „ђетиће“ против Норвешке и црвено-беле против Младости. Шта можемо да очекујемо против Партизана?

„Најпре, морам да нагласим да прошлу утакмицу с Партизаном, коју смо добили лако и уверљиво са 4:1, морамо да заборавимо. У суботу нас очекује једна сасвим нова утакмица, једна сасвим нова прича. Такође, са дербијем се не завршава првенство. Без намере да било кога потцењујем, овог пролећа смо у пар наврата увидели да морамо да будемо много бољи, концетрисанији и конкретнији у „малим утакмицама“. За дерби се ја не плашим. Тада смо и мотивисани и ангажовани и прави. Тако је било и биће. Сматрам да смо од меча са Напретком почели да „газимо“ у старом, шампионском стилу и да ће се у то уверити и наш вечити ривал“.

Короман, Блажић, Бурзановић… Како они, тако и сви други наши фудбалери. Не крију оптимизам и храбро поручују – титула још станује на „Маракани“. И ту ће и остати.  

Претходни текстТрадиција се наставља
Следећи текстТурнир за млађе категорије