Маратон припао лалама

46

Одбојкашки маратон и изузетно квалитетну представу, тек 15. реализованом меч лоптом, решили су у своју корист одбојкаши Војводине. Могла је и Звезда до победе, али није искористила једину своју „меч-шансу”, истина и још неколико контри у тренуцима кад је резултат у тај-бреку био изједначен.

Тек, у том петом, који заслужује посебну пажњу, Новосађани су повели 10:5, имали све у својим рукама и чак три везане меч лопте (14:11), које нису искористили. Кад је Звезда стигла до изједначења, живнула је и публика, па је од тог тренутка почела права драма. Војводина је искористила своју петнаесту меч шансу, а Звезда није своју једну једину (20:19) и може се рећи да су Новосађани ипак заслужено стигли до вођства.

Иначе, Војводина је доминирала у првом сету и искористила све слабости Црвене звезде у организацији напада. Расположени Атељевић и Чупковић низали су поене као на траци, а са друге стране, без игре кроз средину, домаћин није успевао да парира Новосађанима.

Тек у другом сету, али и захваљујући промени дизача, Звезда је заиграла нешто боље. Солидан сервис донео је домаћину и благу предност, која је током већег дела износила од два до три поена. Тада је прорадио блок „црвено-белих”, Звезда је стекла и великих шест поена предности (20:14), које је сачувала до краја.

У раној фази трећег сета, домаћин је имао лепу предност од три поена (15:12). Ипак, Новосађани су од другог техничког тајм-аута заиграли много храбрије у нападу. Форсирао је други дизач Чубрило игру кроз средину, а са друге стране, Звезда је тотално пала на сервису и изгубила добар ритам. Драматична је била завршница, али треба рећи да су свих седам сет лопти имали Новосађани.

Од средине четвртог сета Звезда је преузела иницијативу, стекла неколико поена предности и све, релативно лако, одржала до краја. Опет је Дабић мењао дизаче, играли су и Чубрило и Чорић. Ипак, у Звездиној постави свежину је унео Немања Стефановић, који је сјајно разигравао Терзића и Зиндовића, а ови су у тандему одиграли најбољу партију ове сезоне. Ушло се у већ описани, драматични пети сет, који је само наговештај сјајне серије „вечитих црвено белих ривала”.

Београдска публика је на крају меча дуготрајним аплаузом испратила играче оба тима, који су послали најбољу позивницу за други сусрет, такође у Шумицама, у понедељак од 18 часова.

Црвена звезда – НИС Војводина 2:3 (19:25, 25:20, 29:31, 25:19, 26:28)
 
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 300. Судије: Драгутин Ћук, Дејан Јовановић (обојица из Београда). Трајање меча: 130 минута.

Црвена Звезда: Зиндовић 18 (1 бл, 4 сг, 2 гр), Стефановић (1 гр, 1 сг), Станковић 13 (5 бл, 4 сг), Терзић 18 (4 бл, 1 гр), Докић 22 (1 ас, 2 бл, 9 гр, 3 сг), Рашић 19 (2 ас, 8 бл, 3 гр), Не. Мајсторовић (либеро), У. Илић 2 (1 ас, 1 гр, 4 сг), Николић. Нису играли: С. Илић, Ни. Мајсторовић, Ћулафић. Тренер: Жељко Булатовић.

НИС Војводина: Петровић 10 (2 ас, 2 бл, 1 гр, 3 сг), С. Јовановић 11 (2 бл, 2 сг), Чупковић 25 (1 ас, 3 бл, 2 гр, 6 сг), З. Јовановић 18 (2 ас, 3 бл, 2 гр, 7 сг), Чорић 2 (2 гр, 1 сг), Атељевић 22 (1 ас, 2 бл, 2 гр, 1 сг), Шкундрић (либеро), Вемић, Чубрило (1 гр, 2 сг), Филипаш. Нису играли: Максимовић, Шајнбергер. Тренер: Радован Дабић.

Претходни текстНово ТВ издање Звездине ревије
Следећи текстПашански заустављен