Звезда мора да побеђује

44

Фудбалери Црвене звезде заостају седам бодова за Партизаном пред почетак трећег дела Суперлиге. И поред минуса председник црвено-белих Топлица Спасојевић је оптимиста по питању одбране „дупле круне“.

– Првенство још није готово. Видели сте у каквим условима смо играли нерешено, а конкурент побеђивао. Зато мислим да може да буде још преокрета у наставку трке – каже Спасојевић.

Ипак, времена је све мање за сустизање највећег ривала?
– Најважније је да нисмо клонули духом. Настојаћемо да смањимо разлику већ у предстојећем директном дуелу, а имамо циљ и да изборимо пласман у финале купа.

Да ли је Звезда у кризи?
– Резултати нису најадекватнији и нисмо задовољни. Статистички гледано, овог пролећа дајемо највише голова и једини смо без пораза у лиги. Међутим, нисмо задовољни бројем остварених победа, јер нерешеним резултатима не могу да се освајају титуле. Звезда мора да побеђује. С тог аспекта имамо проблем. Истина је да сви ривали с посебном мотивацијом играју против нас, да се жестоко бране, али Звездина обавеза је да откључа њихове браве – објаснио је наш председник.

Бастија је одиграла ревијални меч у част Драгана Џајића, легенде Црвене звезде и клуба са Корзике?
– То је стварно леп гест људи из Бастије. Ми смо у сталном контакту са Џајићевом породицом и урадићемо све што они мисле да је добро. С друге стране, не бисмо да вршимо било какав притисак на државне органе и остаје нам да се надамо да ће Џајић, Цветковић и Маринковић што пре бити пуштени да се бране са слободе – рекао је Спасојевић.

У јавности се провлачи и наводни сукоб са селектором сениорске репрезентације Мирославом Ђукићем:
– Директор Буњевчевић је припремио став клуба, врло балансиран и реалан, који ће бити објављен на нашем сајту. Нико у Звезди не жели да саставља репреезентацију, али селектору замерамо што ниједном за три месеца није контактирао ни са ким из нашег клуба, нити је дошао на стадион. Па, у опису његовог радног места је да гледа утакмице, да прати прволигашке екипе и да се обрати клубовима са информацијом има ли кандидата за национални тим или не – закључио је Спасојевић.

Претходни текстБез пласмана
Следећи текстСтигао нас је умор