Стигао нас је умор

39

Није било лако тренеру Црвене звезде Стевану Караџићу да изађе пред новинаре после елиминације црвено-белих кошаркаша у мајсторици четвртфинала плеј-офа НЛБ против Олимпије.

– Честитам Олимпији на залуженој победи, јер је очигледно квалитетнији тим. Покушали смо и овај меч да добијемо, као и први, бољим шутом. Дали смо све од себе, али нисмо успели. У првом полувремену уложили смо сву енергију коју смо имали и пропустили шансу у првој четвртини. У кључних два, три минута нисмо успели да погодимо зицере и отворене шутеве и то нас је скупо коштало – прве су речи Караџић после пораза.

Шеф стручног штаба наше екипе је разлоге пораза потражио у тешком распореду последња два месеца.
– Екипу је сустигао умор, па се на Звездиним водећим играчима, у које се после одласка Мишановића сврстао и Кикановић, види серија тешких утакмица. Ово је била наша 42. или 43. утакмица у сезони и једноставно нисмо имали довољно свежине да се супротставимо расположеној Олимпији. Они су пре месец и по дана елиминисани у Евролиги и ту су били у предности. Велики наш хендикеп је и повреда капитена Драгићевића, који већ три недеље игра утакмице, а да не тренира – додао је тренер Звезде.

Претходни текстЗвезда мора да побеђује
Следећи текстОчекујући плеј-оф