Сахрана Рајка Митића сутра

90

 Бивши капитен фудбалера Црвене звезде и репрезентације Југославије Рајко Митић биће сахрањен сутра у 12.30 на београдском Новом гробљу, саопштено је на конференцији за новинаре у Фудбалском савезу Србије. Комеморативни скуп поводом смрти Митића, у заједничкој организацији ФСС и Звезде, одржаће се у сутра у 10.00 на стадиону „Маракана“. Црвено-бели ће због сахране Митића првествени дуел са екипом Напретка из Крушевца почети у 18.00.

Председник Црвене звезде Топлица Спасојевић изјавио је да постоји идеја да се један од објеката тог фудбалског клуба назове по првој „Звездиној звезди“. Митић је био први капитен Звезде за коју је играо 13 година, а по многим форумима и сајтовима одмах је покренута иницијатива да се по њему назове стадион београдског клуба.

– Рано је још причати о иницијативи да се клупски стадион назове по Рајку Митићу, али дефинитивно, због свега што је учинио за Звезду, имамо велику моралну обавезу према њему – рекао је Спасојевић –  Размишљали смо да по Рајку Митићу назовемо нови терен за клинце, са рефлекторима и вештачком травом, чија ће градња почети ових дана, вероватно до краја недеље. Сличне примере имате у тенису, где су поједини терени на Ролан Гаросу или Вимблдону названи по именима славних француских, односно британских играча.

Спасојевић је додао и да има још неких иницијатива како одати почаст преминулом асу:
– Постоји и идеја да по Митићу назовемо нову омладинску школу, чија ће изградња почети у септембру или октобру. Следеће недеље ћемо имати седницу Управног одбора и сигурно је да ће и то бити једна од тема.

Претходни текстОчекивали више
Следећи текстБез пласмана