Месец расплета

126

За црвено-белу одбојкашку породицу креће веома важан месец, месец расплета и великих надања. Улог је велики, а то је титула првака државе у сениорској конкуренцији, за коју ће се надметати и девојке и момци. У поход на титулу крећу од полуфинала, а за противнике су им одређени Динамо Азотара из Панчева, док ће момци снаге одмерити са актуелним прваком државе, екипом Војводине из Новог Сада.

Домаћин свих мечева, обе наше селекције, биће дворана „Шумице“, а прва утакмица је заказана за среду, са почетком у 18 часова.

Веома важно је напоменути да је женска одбојкашка екипа Црвене звезде домаћин свом великом спортском пријатељу, одбојкашицама из Лепосавића. Оне ће заједно са јуниорском екипом наших одбојкашица одиграти пријатељски меч који ће бити предигра и сјајан увод првој утакици полуфиналног дуела Звездине прве екипе. Сви у клубу ће се потрудити да тим девојчицама боравак у Београду остане у најбољем сећању, па ће њима пре почетка меча бити уручен велики спортски поклон, изненађење, које ће тим девојкама остати дуго у сећању. Наш Одбојкашки клуб са екипом из Лепосавића има изванредну сарадњу, а најбољи доказ томе су бивши првотимац Маја Лакушић, као и актуелна играчица нашег клуба Ивана Јовановић.

„Веома сам захвална свима у мом садашњем клубу што су угостили екипу у којој сам направила прве одбојкашке кораке. Велика је част за те девојке што ће играти против Црвене звезде“, са поносом је изјавила Ивана, а на питање за кога ће да навија на пријатељској утакмици, кратко је додала:
„Неодлучна сам, најлепше успомене ме вежу за Лепосавић, а Звезда је мој клуб…“, загонетна је остала наша Ивана Јовановић.

Предстојеће окршаје у плеј-офу, који почињу већ од сутра, прокоментарисала је наш капитен Ивана Нешовић.

„Буран месец је иза нас, слегли су се утисци са финалних турнира Купа Србије и Купа ЦЕВ, одржаног у Београду. Имали смо довољно времена да се спремимо за плеј-оф, како на психолошком плану, тако и на физичкој спреми. Свесни смо колико труда треба да би се дошло до циља, али уз добру атмосферу у екипи, као и уз наше најверније навијаче нема разлога за бригу“, изнела је своје виђење предстојећих изазова у првенству Србије, наша Ивана Нешовић.

Претходним похвалама свом клубу на идеји да угосте екипу са Косова и Метохије, придружио се и тренер прве екипе Ратко Павличевић, који је пружио подршку и солидарисао се са народом из јужне српске покрајне. Упитан да прокоментарише полуфинални дуел са панчевачком екипом, Ратко је изјавио следеће:

„Скор са Динамом ове сезоне је 2:2, што доста говори о великом спортском ривалству ове две екипе, као и колико ће нам труда требати да дођемо до финала. Све четири утакмице су биле веома тешке и квалитетне. Напорно смо радили, и надамо се да ће нам се тај труд и исплатити, а додатно самопоуздање нам представљају и наше игре на европским надметањима у Купу ЦЕВ. Као тренер ових младих играчица сам веома свестан колико им значи подршка навијача, па бих овом приликом позвао и све љубитеље одбојке да сутра испуне трибине у хале Шумицама“, опрезан је пред полуфиналне дуеле, Звездин стратег Ратко Павличевић.

Претходни текстОчекујем победу
Следећи текстЗанимају нас само 3 бода