Убедљивим победама до ауторитета

25

„Маракана“ у овој сезони није неосвојива тврђава за противничке фудбалере. Добре резултате са нашег највећег стадиона ове сезоне однели су и Чукарички, Војводина, Напредак, Хајдук из Куле и пре два дана Младост из Лучана. Противници Црвене звезде долазе у Љутице Богдана да се бране и то им често успева.

– Изгубили смо ауторитет и као клуб и као тим. Можемо да га вратимо једино убедљивим победама и добрим резултатима. Трпимо ударце у последње време са свих страна и то не може а да се не рефлектује на играче. Свестан сам да то нашу армију од три милиона навијача не интересује и да, логично, желе само победе – каже тренер црвено-белих Александар Јанковић.

После одгледаног снимка јасно је да је помоћни судија погрешио приликом сигнализације офсајд позиције код гола Јестровића, при резултату 1:1.
– Наш судија је резултат. Да смо играли добро, као што нисмо и да смо добили утакмицу можда бих нешто и коментарисао, овако морамо узроке слабе партије да потражимо у својим редовима. Голови које смо примили су плод лоше поставке, једноставно нисмо имали сигурност и компактност. Никако нисмо успевали да наметнемо нашу игру, што представља проблем у свим утакмицама када се противник брани.

После новог ремија, поново је психолошки притисак на српском шампиону.
– Сами смо себи закомпликовали ситуацију. Играчи морају да буду свесни да није исто играти против Звезде и за Звезду. Победа је императив на свакој утакмици. Када са тим схватањем будемо улазили у сваку утакмицу неће бити проблема – сматра Јанковић.

Капитен Звезде Дејан Миловановић обајшњава да је проблем потцењивање ривала, који су на папиру објективно слабији.
– Све је до нас. Потценили смо Лучанце, као и четири претходна тима који су извукли бод на Маракани и то нам се осветило. Упалиу се аларм и нема сумње да смо овим бодом отежали пут ка одбрани шампионске титуле – каже Миловановић.

У среду на „Маракану“ стиже Напредак, већ у суботу следи дерби у Хумској.
– Показало се да би требало више да се плашимо Напретка, него Партизана. Боље играмо кад имамо већи притисак. Надам се да ћемо успети да збијемо редове, савладамо Крушвељане и у доброј атмосфери сачекамо дерби – закључио је убојити везиста.

Претходни текстРивал са већим мотивом
Следећи текстПрилика за реванш