Прилика за реванш

31

Кошаркаши Црвене звезде поштено су се обрукали на реваншу четвртфинала плеј-офа НЛБ лиге против Олимпије (88:60). Ипак, тежак пораз у Љубљани може да брзо да се заборави ако у вечерашњој мајсторици (20.00) у „Пиониру“ црвено-бели славе и изборе пласман на завршни турнир Јадрана.

– Практично нема екипе у овој лиги која може да рачуна на победу у Љубљани. Није срамота изгубити од Олимпије, али боли начин на који нам се то десило – коментар је тренера Звезде Стеван Караџић – После дужег времена пружили смо једну изузетно слабу партију, што заиста нисам очекивао.

Искусни стручњак даље анализира другу утакмица са „змајчекима“:
– Словенци су се већ у првој четвртини одлепили, промашили смо чак шест слободних бацања, тај податак је сасвим довољан. Онда су нас у другој деоници просто разбили, нарочито из контранапада после наших нерезонских и брзоплетих шутева и много продатих лопти. Били су много агресивних и чвршћи од нас током целог меча, очајно смо шутирали „тројке“ а наша игра управо зависи од прецизности из даљине.

Вечерас је прилика да се Звезда искупи за катастрофу у „Товолију“:
– Имамо прилику да им се реванширамо. Истина је да смо већ испунили циљ, били четврти у регионалном такмичењу и пласирали се у УЛЕБ куп наредне сезоне. Свакако ћемо дати максимум да срушимо Олимпију и прођемо даље, али нема оптерећења јер и ако, не дај Боже, изгубимо, неће бити смак света.

Звезда би требала да буде фаворит, због домаћег терена.
– Не знам да ли је то психолошка предност или притисак, али је увек боље кад играш пред својим навијачима. Вечерас морамо да будемо далеко чвршћи и ангажованији, уђемо у дуел са много више енергије и жеље. Оба пута смо ове сезоне победили „змајчеке“ у „Пиониру“, верујем да ће тако бити и трећи пут – оптимиста је Караџић.

Једина светла тачка Звезде у Љубљани био је Елмедин Кикановић:
– Играли смо катастрофално од првог минута, дозволили Словенцима да се одлепе већ у првој четвртини. Не знам да ли смо били лошији у одбрани или у нападу, изгубили много лопти… Међутим, тај пораз смо брзо оставили иза себе и надам се да смо извукли поуке. Сада нам је Олимпија велики дужник и вечерас ћемо дати максимум да им све наплатимо – поручује талентовани центар.

Претходни текстУбедљивим победама до ауторитета
Следећи текстПоклекли