Поносни на резултате

189

Завршено је појединачно првенство Србије у боксу за школарце, јуниоре и младе. У хали Шумарске школе у Краљеву међу конопцима се појавило 125 боксера из 36 клубова, а одржано је укупно 90 борби. Сви у Црвеној звезди су поносни на остварене резултате. Од три такмичара који су учествовали на првенству, двојица од њих, Балша Булић и Иван Поповић, окитили су се златним медаљама, док је Вук Јоргачевић поражен у финалу и тако освојио сребрну медаљу. Да ствар за наш бокс буде још боља, талентовани Иван Поповић је од стране стручног жирија проглашен за најбољег борца на турниру.

„Ова титула, као и награда за најбољег такмичара, представљаће ми само мотив више да наставим са квалитетним радом и да се наметнем селектору за улазак у репрезентацију“, изјавио је непосредно након урученог признања будући шампион Иван Поповић.

Преглед турнира у Краљеву и утиске са борби, најбоље нам може пренети њихов тренер Бранко Димић.

„Сви у клубу су поносни на постигнуто, јер је то круна напорног рада у предходном периоду, као и велика сатисфакција да у истом ритму и наставимо“, започео је разговор за сајт спортског друштва, тренер Бранко Димић, и додао:

„Било је фантастично гледати их протеклог викенда како се надмећу са својим вршњацима из читаве Србије. Свима су показали како се бране боје свог клуба. Честитао бих још једном овим путем шампионима,  Ивану и Балши. Наравно нисам заборавио ни на Вука који се сјајно борио против Станковића из Мачве, али даље од сребрне медаље он у овом тренутку није могао“.

Резултати финалних борби у јуниорској конкуренцији:

До 64 кг: Татари (Војводина) – Поповић (Црвена звезда) 10:23 (прекид у 2. рунди)
До 60 кг: Станковић (Мачва) – Јоргачевић (Црвена звезда) 8:0 (прекид у 2. рунди)
До 75 кг: Булић (Црвена звезда) – Зајнеловић (Нови Пазар) 13:11

Претходни текстИграли срцем, а не главом
Следећи текстОчекивали више