Родик бољи од Виктора

51

Тенисер Црвене звезде Виктор Троицки пружио је херојски отпор Ендију Родику у 2. колу турнира Мастерс серије у Мајамију (наградни фонд од 3.77 милиона долара), али је шести носиоц и шети играч на АТП листи на крају оправдао улогу апсолутног фаворита и славио са 5:7, 6:2, 6:4. Американац је искористио прву меч лопту, до које је дошао тек после два сата и 13 минута игре.

Троицки је одличну партију пружио у првом сету, када је успео да направи два брејка, а Родик само један и поведе са 1:0. У другом сету Родик је направио брејк у шетом гему, а до краја није дозволио Троицком да освоји ниједан гем. Одлучујући сет био је неизвестан. Већ у другом гему Троицки је имао пет брејк лопти, али је тај гем на крају ипак припао фаворизованом Амеру. У наставку, оба тенисера била су сигурна на свој сервис, све до десетог. гема у коме је Родик дошао до брејк и меч лопте на 30:40 и одмах је искористио за победу.

Пласманом у 2. коло Троицки је зарадио 10.580 долара и 20 АТП бодова. Треба напоменути да је Виктор је пред меч имао проблема са леђим, а занимљивм податак је и да је током другог сета систем „соколово око“ отказао и није био у функцији до краја меча.

Претходни текстРајко Митић
Следећи текстМијатовић у Теки