Оде бод у Лучане

26

Кад неће – неће… Наши фудбалери нису успели да у 22. колу Меридијан Суперлиге савладају госте из Лучана, иако су током читаве утакмице нападали и створили више прилика за гол. Међутим, Младост је два пута водила, па су на крају изабраници тренера Саше Јанковића морали да се задовоље и једним бодом – 2:2.

 

Први су запретили Лучанци и – одмах повели. Пртењак је у 14. минуту снажно шутирао са ок 30 метара од гола Ранђеловића, који није стигао ни да се помери пошто се лопта просто зарила у мрежу. На срећу, само пет минута касније Миловановић је, после додавања Блажића, изједначио резултат. Наш капитен је са око 25 метара од гола Мишића, у свом стилу, упутио снажан, приземан и што је најважније тачан ударац за 1:1.

Од тог тренутка почеле су да се ређају шансе нашег тима. У 25. минуту Јестровић је постигао чак и погодак, који је поништен због офсајда, а у 30. минуту шут Тричковског са пет, шест метара изблокирао је Жунић. Ни Младост, ипак, није остајала дужна, па је у 45. минуту Гркајац избио сам пред нашег чувара мреже, успео да га лобује, али је на сву срећу лопта погодила – пречку.

 

У других 45 минута иста слика. Звезда напада, а Младост прети из контранапада. Други такав атак ка казненом простору шампиона уродио је плодом: играо се 47. минут кад је Анђелковић оклевао, а потом у шеснаестерцу обаа Усенија. Судија Милановић је показао на белу тачку, пенал изводи Пртењак и – Лучанци поново воде. У тим тренуцима Младост је могла да постигне и трећи гол, пошто је после грешке Анђелковића Гркајац изашао сам пред Ранђеловића, али наш голман из тог дуела излази као победник.

Звезда креће на све или ништа, не би ли изједначила. У правој опсади казненог простора гостију ређају се шансе: у 57. минуту Бурзановића неометан с леве стране шутира поред гола, у 63. минуту Миловановић из слободног ударца шаље лопту тик крај стативе, а у 66. минуту ни Баркос не успева да савлада Мишића. Исти играч је у новој, још бољој прилици и у 83. минуту и право је чудо како је кад је пред собом имао празну мрежу успео да – погоди пречку.

 

После толико промашаја црвено-бели су ипак успели да изједначе на 2:2. Играо се 86. минут кад је Милијаш упослио Бурзановића у казненом простору гостију, а црногорски репрезентативац између двојице чувара успео да погоди мрежу. Време за потпуни преокрет, нажалост, више није било. Слађи бод припао је Младости, а Звезда готово да више нема право на грешку ако жели да одбрани титулу.

  

Црвена звезда – Младост (Л) 2:2 (1:1)

  
Стрелци: 0:1 Пртењак у 14, 1:1 Миловановић у 19, 1:2 Пртењак у 47. из једанаестерца, 2:2 Бурзановић у 86. минуту.

Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 5.000. Судија: Милановић (Петровац на Млави). Жути картони: Анђелковић, Миловановић  (Ц. звезда), Усени (Младост)
  
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Анђелковић, Туторић, Гај, Баста (од 77. Нинков), Блажић (од 55. Бурзановић), Милијаш, Короман, Миловановић, Тричковски, Јестровић (од 36. Баркос).

МЛАДОСТ: Мишић, Жунић, Петровић, Васић (од 46. Рајковић), Ђурђевић, Усени (од 90. Мијалковић), Пртењак, Аврамовић, Мијатовић (од 84. Југовић), Марковић, Гркајац.

Претходни текстСећање на Ла Коруњу
Следећи текстРајко Митић