Завршена хокејашка сезона

63

Завршена је хокејашка сезона, наш тим је у изненађујуће квалитетном дуелу за треће место, после три веома исцрпљујућа меча надиграо новосадску Војводину и на њеном леду освојио треће место у првенству. Иако ово освојено место не доноси никакав пласман у европска такмичења нашој екипи, већ само сатисфакцију за наредну сезону, млади тренер екипе Ненад Милинковић није крио задовољство после завршене треће утакмице, и серије за треће место.
„Показали смо свима како се бори за свој клуб, показали смо и себи да смо веома стабилна и одговорна екипа. Када се сада осврнемо на полуфиналне дуеле са Партизаном, са правом треба да жалимо за пропуштеном приликом, јер дефинитивно поседујемо квалитет за титулу. Међутим, то нећемо радити, него ћемо да сузбијемо наше редове и догодине да нападнемо титулу државног првака“.

Меч у новосадској леденој дворани је био веома узбудљив, са пуно шанси, сјајних одбрана и мајсторких потеза. Продужетци који су одиграни на крају утакмице само иду у прилог тим тврдњама. Коначани резултат Војводина – Црвена звезда 3:4 пеналима (2:1, 1:0, 0:0, 0:0), је задовољио мали број публике на трибинама, којих је било тек стотинак.
„Ова утакмица је само доказала да се и у нашој земљи игра хокеј вредан пажње домаће публике, и заиста ми је жао што их није било у већем броју на синоћњем мечу. Главна карактеристика меча је била велики број шанси на обе стране, и посебне заслуге иду нашем голману Гифину, који је имао неклико веома запажених интервенција током утакмице. Такође је веома похвално што на мечу није било пуно искључења“.

Тренер наших хокејаша са поносом истиче и чињеницу да је црвена звезда ове сезоне одиграла седам продужетака, и свих седам победила, што представља прави куриозитет.
„Када је меч ушао у завршну фазу, из резултаског дефицита нас је извукао најбољи играч меча Јовица Рус, чијим поготком је и стављена тачка на резултат регуларног дела. Продужетак није донео промену резултата, па се приступило извођењу пенала. Сво време сам био сигуран у екипу јер је ментално веома спремна. Тако је и било, а Александар Кесић и на крају Рус су осигурали победу и коначно треће место у првенству“, сумирао је меч тренер наше екипе.
Планови за наредни период су углавном већ спремни, и свако ће се придржавати својих обавеза према клубу.
„Након краја сезоне наставићемо да тренирамо, наравно, смањеним интензитетом, јер морамо да искористимо лед у дворани Пионир. Након тог дела долази одмор, па суве припреме, које подразумевају, теретану, вежбе снаге и издржљивости. Обавезе према репрезентацији су заказане за почетак априла. Од следеће сезоне очекујем још озбиљнију лигу, и надам се да ће се такмичењу прикључити макар још два до три интернационалне екипе, а лига је у озбиљним преговорима са једним хрватским и једним мађарским клубом. То ће бити изванредна прилика да у први план убацимо наше младе играче који су најавили сав свој потенцијал већ ове сезоне, и са правом од њих очекујемо да буду носиоци игре Црвене звезде наредне сезоне“, завршио је разговор за сајт спортског друштва Црвене звезде, млади тренер Ненад Милинковић, чијим доласком у клуб се доста тога променило.

Претходни текстПрва овогодишња трка
Следећи текстВечерас: Црвена звезда – Олимпија