Вечерас: Црвена звезда – Олимпија

27

Кошаркаши Црвене звезде вечерас (20.00 ТВ Фоx) у „Пиониру“ играју први меч плеј-офа НЛБ лиге против Олимпије. Црвено-бели су пуни самопоуздања након велике победе у Задру.
–         Испунили смо план у Јадранској лиги, обезбедили УЛЕБ куп наредне сезоне и пласирали се у плеј-оф. Дакле, сада смо потпуно опуштени и без притиска дочекујемо дуеле са Олимпијом – каже пред меч тренер Звезде Стеван Караџић.


Шеф стручног штабацрвено-белих хвали игру Словенаца, истичући посебно допринос свог колеге Александра Џикића.
–         Мислим да неће бити нимало лако против Олимпије и поред чињенице да имамо предност домаћег терена. Љубљанчани имају изузетно добар састав. Попуњени су на свим позицијама. Нису баш најбоље почели ову сезону, међутим, доласком Александра Џикића њихова игра добила је физиономију и налазе се у узлазној форми. Што се тиче наше екипе, треба напоменути да се Борис Бакић још није потпуно опоравио, док је и Тадија Драгићевић зарадио повреду, и његов дефинитивни статус знаћемо после данашњег тренинга. То је оно што ме највише брине пред ове дуеле са Олимпијом.
Може ли Звезда преко “Змајчека” до завршног турнира Јадранске лиге?
–         Имамо добру атмосферу и расположење, ако нас послужи здравље одговор је – да! Морамо да одиграмо одбрану као у Задру, неутралишемо Хукића и Драгића који су нам у претходним дуелима правили доста проблема, а у последње време разиграо се и Американац Тејлор. Први меч је најважнији, јер одређује даљи ток серије и победнику доноси велику предност, пре свега на психолошком плану.
Реванш ће се играти у Љубљани у суботу, а евентуална мајсторица у Београду у понедељак. Победник дуела пласираће се на финални турнир НЛБ лиге од 25. до 27. априла.

Претходни текстЗавршена хокејашка сезона
Следећи текстЖигић на мети Сосиједада