У доброј серији

25

Серију изузетно тешких утакмица фудбалери Црвене звезде су закључили минималном, али заслуженом победом у Крушевцу над Напретком. Гол Ненада Јестровића је био довољно да остане у корак са лидером Партизаном.

– И у Крушевцу су три бода представљала основни циљ, који смо успешно реализовали – каже шеф стурчног штаба црвено-белих Александар Јанковић. -Показали смо сигурност која мора да храбри пред наставак првенства, јер Напредак практично није ни шутнуо ка Ранђеловићу после Јестровићевог гола.

Опет је изостала атрактивна игра српског шампиона:
– Верујем да ће ускоро доћи до отчепљења. Стварали смо прилике и видљиво је да на терену изгледамо све боље из утакмице у утакмицу. Приметан је квалитет који је дошао са самопоуздањем, а то је да смо играли одговорно и озбиљно од момента када смо постигли водећи гол.

У последњем колу друге фазе Суперлиге, Звезда игра са Лучанима.
– У доброј смо серији и морамо да искључимо сваку могућност опуштања како нам се не би поновио Банат. Лучанци су добра, дисциплинована екипа против које би неозбиљност могла скупо да кошта – завршио је Јанковић.

До меча са Лучанцима Црвена звезда ће имати само два тренинга у пуном саставу, у четвртак и у петак. Разлог су репрезентативне обавезе, које ће стратега црвено-белих ускратити за присуство чак седморице фудбалера.

Богдановића и Томовића очекује квалификациони меч младе репрезентације у Сан Марину, док Миловановић и Нинков са најјачим националним тимом путују у Украјину. И Звездини интернационалци биће активни ове среде. Броновицки са Пољацима дочекује САД, Бурзановићеву Црну Гору очекује тест меч са Норвешком, док Иван Тричковски са Македонијом гостује у Босни и Херцеговини.

Здравствени билтен Црвене звезде је после дужег времена кристално чист. После прошлонедељне утакмице са ОФК Београдом на проблеме са повредама су се пожалили Баста и Трајковић, због чега су и пропустили суботњи меч у Крушевцу.
– Надам се да ће Баста и Трајковић од данас моћи да се укључе у максималан рад са остатком екипе – истакао је Јанковић.

Претходни текстТенисери у Мајамију и Италији
Следећи текстДерби одлуке