Амбијент за памћење

40

Минимално, али заслужено фудбалери Црвене звезде су у Крушевцу савладали Напредак (1:0) и тако наставили шампионски корак за лидером – Партизаном. Мада је убедљива победа изостала, тренер црвено-белих Александар Јанковић је био видно задовољан гостовањем.

– Ово је празник фудбала за целу Србију – почео је своје излагање после меча Јанковић – Једина утакмица у целој сезони где је распродат цео стадион! Честитам момцима на борби и утакмици која је била права првенствена. Честитам и колеги Салету Николићу, не из куртоазије, већ на добро постављеној игри. Још једном се потврдило да екипа која промаши шансу бива одмах кажњена

О самом мечу, млади стручњак је рекао:
– Потврдило се неписано правило – ко не постигне гол из изгледне прилике, убрзо капитулира. Нисмо имали среће да дамо гол у првих 45 минута, јер би нас то растеретило. Срећан сам што смо изашли као победници из серије од три утакмице у осам дана, а овакав амбијент на стадиону враћа веру у српски фудбал.

Александар Јанковић се осврнуо и на констатацију Славише Јокановића, тренера Партизана, да судије помажу актуелном шампиону.
– Чуди ме таква врста аналитике мог колеге Јокановића. Гледао сам много утакмица вечитог ривала, али нисам обраћао пажњу на суђење. Таква врста анализе мечева говори зашто је толика разлика у међусобном скору Звезде и Партизана.

Претходни текстПрекинута традиција
Следећи текстОстварили смо примарни циљ