Никад неизвесније

48

Завршен је регуларни ток првенства одбојкаша и најбоље екипе настављају борбу за титулу. Познати су парови одигравања, а обавезе јуниорске репрезентације су дале стручњацима времена да се још мало припреме. Мини тајм-аут је прилика да се анализира досадашњи ток шампионата. Саговорник је Жељко Булатовић, тренер Црвене звезде и први помоћник селектора сениора Игора Колаковића:

– Многи сматрају да нам квалитет лиге није био баш неки, али не сме се заборавити колико је она генерално млада и неискусна. И као такви, имали смо два одлична резултата на међународној сцени, где су Црвена звезда и Раднички избацили шпанске представнике са доста странаца у својим екипама. Можда нам је квалитет лиге мало и изнад очекиваног, јер има нових, младих играча, који куцају на врата стартних постава, али и оних само пар година старијих, који су већ довољно искусни и имају доста сезона иза себе.

Раднички у плеј-оф улази са првог места и одмериће снаге са Партизаном, док други пар чине два црвено-бела тима: Звезда и Војводина:
– Крагујевчани су имали најмање осцилација, као и њихов најбољи играч, Никола Горгијев, који је за те године показао висок ниво. Веома велике заслуге за то има и Милан Илић, најбољи организатор игре код нас, који је често превага на страни Радничког. Моја Звезда је играла добро, мада увек може и боље, док би Војводина можда и више показала да нису имали персоналних проблема, јер тренеру је тешко да ради када ретко има на располагању цео тим. Партизан је изненадио, Рибница такође обзиром на млад састав. Борба за плеј оф никад није била неизвеснија.

Без обзира на досадашњи пласман све екипе имају исту жељу у доигравању – титулу:
– Незахвално је давати било какве прогнозе. Уколико Партизан изненади Радничког, то неће бити никаква сензација, мада Крагујевчани имају изузетно искусан тим и велики су фаворити. Ми и Војводина ћемо водити далеко неизвеснију борбу, бар би требало да буде тако, јер смо приближног квалитета. Домаћи терен неће бити нека предност, а на њему ће се управо све и видети – закључио је Булатовић.

Претходни текстСигурно ка циљу
Следећи текстПрипреме завршене