Победа пред публиком

28

После три месеца и три меча казне вратиле су се „делије“ на Маракану, што су фудбалери Црвене звезде знали да награде победом од 2:0 над ОФК Београдом у дербију 20. кола Суперлиге.

Црвено-бели су доминирали током читавог меча, а голове су постигли Кастиљо и Јестровић.

 Изабраници Александра Јанковића имали су иницијативу од почетка меча, а најрасположенији за игру био је Огњен Короман, чији су продори задавали велике муке гостима. „Романтичари“ су ретко претили нашем голу.


 
Одолевали су „романтичари“ све до 65. минута, када је Сегундо Кастиљо на центаршут Дејана Миловановића, главом савладао Радишу Илића. Прилике испред гола ОФК наставиле су да се ређају и већ у 75. минуту било је 2:0. Победу наших фудбалера је из акције Огњена Коромана потврдио Ненад Јестровић.

Имали су и „романтичари“ своје шансе, али је сваки пут као победник са противничким нападачима излазио голман Ранђеловић. Најбољу прилику гости са Карабурме имали су судијској надокнади да ублажи пораз, али је Андрија Калуђеровић промашио пенал, који је досуђен после прекршаја Ђорђа Туторића над Иваном Стевановићем.

Иначе, на „Маракани“ се по лепом врмену скупило око 8.000 љубитеља фудбала. ОФК Београд ће након ове утакмице преузети Љупко Петровић, легендарни тренер Звезде са којом је био шампион Европе 1991. године.

Претходни текстНаставак борбе
Следећи текстДобар резултат, али не и игра